Részeges diós-mogyorós szelet

Recept Részeges diós-mogyorós szelet

Hozzáadta: TopPetra, 21.5.2019

Kategória: Desszertek, sütemények, Édes sütemények

KÜLDÖTT KÉPEK

Ebben a süteményben aztán minden benne van, ami tökéletes édességgé teszi. A részeges diós-mogyorós szelet alapját a mogyorós tészta alkotja, amire rákerül a tejjel, rummal, cukorral elkevert darált dió. A süteménykompozíciót a kakaós krém és a csokiöntet teszi tökéletessé. A finomság szinte szétolvad a nyelven. A rumnak köszönhetően felnőtteknek ajánlott, ideális vendégvárónak, de magunkat is bármikor kényeztethetjük vele. Szerző: Triniti

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 21.5.2019

Kategória: Desszertek, sütemények, Édes sütemények

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tészta:

4 dbtojás
150 gvaj
150 gkristálycukor
120 gőrölt/darált mogyoró
70 grétesliszt
1/4 csomagsütőpor

Töltelék:

200 gdarált dió
60 gporcukor
100 mlrum
100 mltej
1 csomagvaníliacukor

Krém:

100 gporcukor
3 dbtojás
2 kv. kanálkakaó
250 gvaj

Szükségünk lesz még:

olvasztott csokoládé vagy csokiöntet

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A vajat a cukor felével habosra verjük, hozzáadjuk a tojássárgát és ezzel is alaposan eldolgozzuk. Fokozatosan belekeverjük a darált mogyorót és a sütőporral elkevert lisztet. Egy másik tálban a tojásfehérjét habbá verjük (egy csipet sóval) és beleforgatjuk a tésztába.
  2. A tésztát magasabb falú, kivajazott és liszttel beszórt tepsibe öntjük. 170 fokon 15-20 percig sütjük.
  3. Miután megsült, kihűtjük. A kihűlt tésztára rákenjük a rummal, tejjel és cukorral elkevert darált diót.
  4. Erre a diós rétegre kerül rá a krém: a porcukrot, tojást és kakaót gőzfürdő felett kikeverjük, kihűtjük, majd beledolgozzuk a vajat.
  5. Erre kerül rá az olvasztott csokoládé vagy csokiöntet – ízlés szerint.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás