Részeges diós-mogyorós szelet

Ebben a süteményben aztán minden benne van, ami tökéletes édességgé teszi. A részeges diós-mogyorós szelet alapját a mogyorós tészta alkotja, amire rákerül a tejjel, rummal, cukorral elkevert darált dió. A süteménykompozíciót a kakaós krém és a csokiöntet teszi tökéletessé. A finomság szinte szétolvad a nyelven. A rumnak köszönhetően felnőtteknek ajánlott, ideális vendégvárónak, de magunkat is bármikor kényeztethetjük vele. Szerző: Triniti

Hozzáadta:, 21.5.2019
Kategória: Desszertek, sütemények
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Részeges diós-mogyorós szelet

Hozzávalók

Tészta:
4 dbtojás
150 gvaj
150 gkristálycukor
120 gőrölt/darált mogyoró
70 grétesliszt
1/4 csomagsütőpor
Töltelék:
200 gdarált dió
60 gporcukor
100 mlrum
100 mltej
1 csomagvaníliacukor
Krém:
100 gporcukor
3 dbtojás
2 kv. kanálkakaó
250 gvaj
Szükségünk lesz még:
olvasztott csokoládé vagy csokiöntet

Elkészítés menete

  1. A vajat a cukor felével habosra verjük, hozzáadjuk a tojássárgát és ezzel is alaposan eldolgozzuk. Fokozatosan belekeverjük a darált mogyorót és a sütőporral elkevert lisztet. Egy másik tálban a tojásfehérjét habbá verjük (egy csipet sóval) és beleforgatjuk a tésztába.
  2. A tésztát magasabb falú, kivajazott és liszttel beszórt tepsibe öntjük. 170 fokon 15-20 percig sütjük.
  3. Miután megsült, kihűtjük. A kihűlt tésztára rákenjük a rummal, tejjel és cukorral elkevert darált diót.
  4. Erre a diós rétegre kerül rá a krém: a porcukrot, tojást és kakaót gőzfürdő felett kikeverjük, kihűtjük, majd beledolgozzuk a vajat.
  5. Erre kerül rá az olvasztott csokoládé vagy csokiöntet – ízlés szerint.