TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Részeges diós-mogyorós szelet
Részeges diós-mogyorós szelet
Recept Részeges diós-mogyorós szelet
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Ebben a süteményben aztán minden benne van, ami tökéletes édességgé teszi. A részeges diós-mogyorós szelet alapját a mogyorós tészta alkotja, amire rákerül a tejjel, rummal, cukorral elkevert darált dió. A süteménykompozíciót a kakaós krém és a csokiöntet teszi tökéletessé. A finomság szinte szétolvad a nyelven. A rumnak köszönhetően felnőtteknek ajánlott, ideális vendégvárónak, de magunkat is bármikor kényeztethetjük vele. Szerző: Triniti

TopPetra TopPetra    ·   21.5.2019

Részeges diós-mogyorós szelet

Ebben a süteményben aztán minden benne van, ami tökéletes édességgé teszi. A részeges diós-mogyorós szelet alapját a mogyorós tészta alkotja, amire rákerül a tejjel, rummal, cukorral elkevert darált dió. A süteménykompozíciót a kakaós krém és a csokiöntet teszi tökéletessé. A finomság szinte szétolvad a nyelven. A rumnak köszönhetően felnőtteknek ajánlott, ideális vendégvárónak, de magunkat is bármikor kényeztethetjük vele. Szerző: Triniti

30 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

4 db
tojás
150 g
vaj
150 g
kristálycukor
120 g
őrölt/darált mogyoró
70 g
rétesliszt
1/4 csomag
sütőpor

Töltelék:

200 g
darált dió
60 g
porcukor
100 ml
rum
100 ml
tej
1 csomag
vaníliacukor

Krém:

100 g
porcukor
3 db
tojás
2 kv. kanál
kakaó
250 g
vaj

Szükségünk lesz még:

olvasztott csokoládé vagy csokiöntet
Recept elkészítése
Nyomtatás
30 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés
  1. A vajat a cukor felével habosra verjük, hozzáadjuk a tojássárgát és ezzel is alaposan eldolgozzuk. Fokozatosan belekeverjük a darált mogyorót és a sütőporral elkevert lisztet. Egy másik tálban a tojásfehérjét habbá verjük (egy csipet sóval) és beleforgatjuk a tésztába.
  2. A tésztát magasabb falú, kivajazott és liszttel beszórt tepsibe öntjük. 170 fokon 15-20 percig sütjük.
  3. Miután megsült, kihűtjük. A kihűlt tésztára rákenjük a rummal, tejjel és cukorral elkevert darált diót.
  4. Erre a diós rétegre kerül rá a krém: a porcukrot, tojást és kakaót gőzfürdő felett kikeverjük, kihűtjük, majd beledolgozzuk a vajat.
  5. Erre kerül rá az olvasztott csokoládé vagy csokiöntet – ízlés szerint.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása