Részeges Izidor sajttorta

Recept Részeges Izidor sajttorta
KÜLDÖTT KÉPEK

A Részeges Izidor nagyon népszerű desszert. Egyrészt azért, mert nem kell sütni, másrészt azért, mert jó nagy adag rum van benne. Gyerekek rum nélkül kapják, ilyenkor két tortát is készítek, de a felnőttek oda vannak ezért a finomságért. Szerző: Mineralka

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:

ALAPANYAGOK

Alap:

220 gháztartási keksz, lehetőleg kakaós
120 gvaj

Diós töltelék:

200 gdarált dió
100 gporcukor
100 mlrum
120 ml (vagy szükség szerint)tej

Csokikrém:

1 csomagvanília ízű pudingpor
330 mltej
230 gvaj
60 gporcukor
2 ev. kanálkakaó

Tetejére:

200 gcsokoládé
200 mlhabtejszín

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A kekszet por állagúra törjük és elkeverjük az olvasztott vajjal. Az így elkészített kekszes-vajas alapot 24 cm átmérőjű, kör alakú sütőforma aljára tesszük, amit előtte sütőpapírral kibéleltünk.
  2. Elkészítjük a diós tölteléket: a darált diót, porcukrot és rumot elkeverjük, majd fokozatosan adagoljuk hozzá a tejet. Akkor jó, ha a töltelék már elég sűrű ahhoz, hogy kenhető legyen, de mégse folyik szét. A kapott tölteléket rákenjük a kekszes alapra.
  3. Elkészítjük a csokikrémet: a tejből és pudingporból sűrű pudingot főzünk. Kihűtjük. A vajat a kakaóval habosra verjük, majd ezt dolgozzuk bele a pudingba. A lágy krémet kenjük rá a diós töltelékre.
  4. A tetejére kerül a csokiöntet: a csokit és tejszínt addig melegítjük, amíg a csoki fel nem oldódik. Ezzel locsoljuk meg a tetejét.
  5. Hűtőszekrénybe tesszük. Miután megdermedt, tálaljuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás