TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Sütés néküli édességek Részeges Izidor sajttorta
Részeges Izidor sajttorta
Recept Részeges Izidor sajttorta
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   6.2.2021

Részeges Izidor sajttorta

A Részeges Izidor nagyon népszerű desszert. Egyrészt azért, mert nem kell sütni, másrészt azért, mert jó nagy adag rum van benne. Gyerekek rum nélkül kapják, ilyenkor két tortát is készítek, de a felnőttek oda vannak ezért a finomságért. Szerző: Mineralka

55 perc
Elkészítés
Alapanyagok

Alap:

220 g
háztartási keksz, lehetőleg kakaós
120 g
vaj

Diós töltelék:

200 g
darált dió
100 g
porcukor
100 ml
rum
120 ml (vagy szükség szerint)
tej

Csokikrém:

1 csomag
vanília ízű pudingpor
330 ml
tej
230 g
vaj
60 g
porcukor
2 ev. kanál
kakaó

Tetejére:

200 g
csokoládé
200 ml
habtejszín
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A kekszet por állagúra törjük és elkeverjük az olvasztott vajjal. Az így elkészített kekszes-vajas alapot 24 cm átmérőjű, kör alakú sütőforma aljára tesszük, amit előtte sütőpapírral kibéleltünk.
  2. Elkészítjük a diós tölteléket: a darált diót, porcukrot és rumot elkeverjük, majd fokozatosan adagoljuk hozzá a tejet. Akkor jó, ha a töltelék már elég sűrű ahhoz, hogy kenhető legyen, de mégse folyik szét. A kapott tölteléket rákenjük a kekszes alapra.
  3. Elkészítjük a csokikrémet: a tejből és pudingporból sűrű pudingot főzünk. Kihűtjük. A vajat a kakaóval habosra verjük, majd ezt dolgozzuk bele a pudingba. A lágy krémet kenjük rá a diós töltelékre.
  4. A tetejére kerül a csokiöntet: a csokit és tejszínt addig melegítjük, amíg a csoki fel nem oldódik. Ezzel locsoljuk meg a tetejét.
  5. Hűtőszekrénybe tesszük. Miután megdermedt, tálaljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása