TopReceptek.hu Ünnepek Karácsony Részeges Izidor szelet – egyszerű krémmel, gőzfürdő nélkül
Részeges Izidor szelet – egyszerű krémmel, gőzfürdő nélkül
Recept Részeges Izidor szelet – egyszerű krémmel, gőzfürdő nélkül
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Ennél a részeges Izidor szeletnél nagy segítség, hogy a krémet nem kell gőzfürdő felett készre verni. A dolgot leegyszerűsítettem, mert a klasszikus krém helyett pudingos krémet készítettem. És szerencsére így is nagyon-nagyon finom lett! Szerző: Jaja

TopPetra TopPetra    ·   7.2.2021

Részeges Izidor szelet – egyszerű krémmel, gőzfürdő nélkül

Ennél a részeges Izidor szeletnél nagy segítség, hogy a krémet nem kell gőzfürdő felett készre verni. A dolgot leegyszerűsítettem, mert a klasszikus krém helyett pudingos krémet készítettem. És szerencsére így is nagyon-nagyon finom lett! Szerző: Jaja

45 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

150 g
porcukor
150 g
vaj
4 db
tojás
120 g
darált dió
70 g
rétesliszt
1 csomag
sütőpor
1 ev. kanál
kakaó

Diós réteg:

200 g
darált dió
Ízlés szerint porcukor
150 ml
rum
1 csomag
vaníliacukor

Krém:

300 ml
tej
1 csomag
vanília ízű pudingpor
2 ev. kanál
kakaó
1 db
tojássárga
300 g
vaj
5 ev. kanál
kristálycukor

Szükségünk lesz még:

Ízlés szerint lekvár
Szükség szerint csokiöntet
Recept elkészítése
Nyomtatás
45 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés
  1. A tojássárgát a cukorral és vajjal habosra verjük. Hozzáadjuk a darált diót, a liszttel elkevert sütőport és a kakaót. A tojásfehérjét csipet sóval habbá verjük, majd ezt is beleforgatjuk.
  2. A tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, elegyengetjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük – közben figyeljük.
  3. A diós réteghez a diót a cukorral, rummal és vaníliacukorral eldolgozzuk, majd rávisszük a kihűlt tésztára. Ezután rákenjük a lekvárt.
  4. Elkészítjük a krémet: a cukrot a tejben feloldjuk, hozzáadjuk a pudingport, a tojássárgát és a kakaót, csomómentesre keverjük. Sűrű pudingot főzünk, kihűtjük, közben néha meg-megkeverjük. A vajat habosra verjük, majd kis adagokban beledolgozzuk a pudingba.
  5. A krémet is rákenjük a süteményünkre. A tetejét csokiöntettel meglocsoljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása