Részeges Izidor szelet – egyszerű krémmel, gőzfürdő nélkül

Hozzáadta: TopPetra, 7.2.2021
Kategória: Desszertek, sütemények, Ünnepek, Karácsony, Húsvét, Szülinap
KÜLDÖTT KÉPEK
Ennél a részeges Izidor szeletnél nagy segítség, hogy a krémet nem kell gőzfürdő felett készre verni. A dolgot leegyszerűsítettem, mert a klasszikus krém helyett pudingos krémet készítettem. És szerencsére így is nagyon-nagyon finom lett! Szerző: Jaja
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 7.2.2021
Kategória: Desszertek, sütemények, Ünnepek, Karácsony, Húsvét, Szülinap
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
Tészta:
150 gporcukor
150 gvaj
4 dbtojás
120 gdarált dió
70 grétesliszt
1 csomagsütőpor
1 ev. kanálkakaó
Diós réteg:
200 gdarált dió
Ízlés szerint porcukor
150 mlrum
1 csomagvaníliacukor
Krém:
300 mltej
1 csomagvanília ízű pudingpor
2 ev. kanálkakaó
1 dbtojássárga
300 gvaj
5 ev. kanálkristálycukor
Szükségünk lesz még:
Ízlés szerint lekvár
Szükség szerint csokiöntet
- A tojássárgát a cukorral és vajjal habosra verjük. Hozzáadjuk a darált diót, a liszttel elkevert sütőport és a kakaót. A tojásfehérjét csipet sóval habbá verjük, majd ezt is beleforgatjuk.
- A tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, elegyengetjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük – közben figyeljük.
- A diós réteghez a diót a cukorral, rummal és vaníliacukorral eldolgozzuk, majd rávisszük a kihűlt tésztára. Ezután rákenjük a lekvárt.
- Elkészítjük a krémet: a cukrot a tejben feloldjuk, hozzáadjuk a pudingport, a tojássárgát és a kakaót, csomómentesre keverjük. Sűrű pudingot főzünk, kihűtjük, közben néha meg-megkeverjük. A vajat habosra verjük, majd kis adagokban beledolgozzuk a pudingba.
- A krémet is rákenjük a süteményünkre. A tetejét csokiöntettel meglocsoljuk.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS