Részeges Izidor szelet – egyszerű krémmel, gőzfürdő nélkül

Recept Részeges Izidor szelet – egyszerű krémmel, gőzfürdő nélkül
KÜLDÖTT KÉPEK

Ennél a részeges Izidor szeletnél nagy segítség, hogy a krémet nem kell gőzfürdő felett készre verni. A dolgot leegyszerűsítettem, mert a klasszikus krém helyett pudingos krémet készítettem. És szerencsére így is nagyon-nagyon finom lett! Szerző: Jaja

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tészta:

150 gporcukor
150 gvaj
4 dbtojás
120 gdarált dió
70 grétesliszt
1 csomagsütőpor
1 ev. kanálkakaó

Diós réteg:

200 gdarált dió
Ízlés szerint porcukor
150 mlrum
1 csomagvaníliacukor

Krém:

300 mltej
1 csomagvanília ízű pudingpor
2 ev. kanálkakaó
1 dbtojássárga
300 gvaj
5 ev. kanálkristálycukor

Szükségünk lesz még:

Ízlés szerint lekvár
Szükség szerint csokiöntet

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tojássárgát a cukorral és vajjal habosra verjük. Hozzáadjuk a darált diót, a liszttel elkevert sütőport és a kakaót. A tojásfehérjét csipet sóval habbá verjük, majd ezt is beleforgatjuk.
  2. A tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, elegyengetjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük – közben figyeljük.
  3. A diós réteghez a diót a cukorral, rummal és vaníliacukorral eldolgozzuk, majd rávisszük a kihűlt tésztára. Ezután rákenjük a lekvárt.
  4. Elkészítjük a krémet: a cukrot a tejben feloldjuk, hozzáadjuk a pudingport, a tojássárgát és a kakaót, csomómentesre keverjük. Sűrű pudingot főzünk, kihűtjük, közben néha meg-megkeverjük. A vajat habosra verjük, majd kis adagokban beledolgozzuk a pudingba.
  5. A krémet is rákenjük a süteményünkre. A tetejét csokiöntettel meglocsoljuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás