TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Legjobb desszertek Reszelt sütemény Reszelt almás-kókuszos szelet
Reszelt almás-kókuszos szelet
Recept Reszelt almás-kókuszos szelet
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Nem mondom, hogy a reszelt almás-kókuszos szelet a legegyszerűbb sütemény a világon, de az biztos, hogy az egyik legfinomabb! Legalábbis nekem. Imádom, ahogy a tetején a reszelt tészta ropog, odavagyok a reszelt almás töltelékért, amit nemcsak fahéjjal, hanem kókuszreszelékkel és vörösáfonyával is feldobtam, és nem tudok ellenállni a lágy tojáshabnak, ami a ropogós tésztaréteg és az almás töltelék közt bújik meg. Kell ennél több? Szerző: Rebeka

TopPetra TopPetra    ·   20.5.2019

Reszelt almás-kókuszos szelet

Nem mondom, hogy a reszelt almás-kókuszos szelet a legegyszerűbb sütemény a világon, de az biztos, hogy az egyik legfinomabb! Legalábbis nekem. Imádom, ahogy a tetején a reszelt tészta ropog, odavagyok a reszelt almás töltelékért, amit nemcsak fahéjjal, hanem kókuszreszelékkel és vörösáfonyával is feldobtam, és nem tudok ellenállni a lágy tojáshabnak, ami a ropogós tésztaréteg és az almás töltelék közt bújik meg. Kell ennél több? Szerző: Rebeka

40 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tésztához:

200 g
rétesliszt
200 g
finomliszt
250 g
margarin
csipet só
4 db
tojás
150 g
kristálycukor
½ csomag
sütőpor

Töltelékhez:

6 db
közepes alma
2 kv. kanál
őrölt fahéj
100 g
kókuszreszelék
1 marék
vörösáfonya

Szükségünk lesz még:

2 csomag
vaníliacukor a tojáshabhoz
Recept elkészítése
Nyomtatás
40 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés
  1. A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a puha, kockára vágott margarint, a tojássárgát (a tojásfehérjét félretesszük), a csipet sót, kristálycukrot és sütőport. Jó alaposan eldolgozzuk, egészen addig, amíg rugalmas tésztát nem kapunk.
  2. A tészta 1/3 részét fóliába csomagoljuk és fagyasztóba tesszük.
  3. A maradék tésztát szintén fóliába csomagoljuk, hűtőszekrénybe tesszük.
  4. Amíg a tésztaadagok pihennek, elkészítjük a tölteléket: az almát nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
  5. A 25x35 cm-es tepsit sütőpapírral kibéleljük.
  6. A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd kis adagokban hozzáadjuk a vaníliacukrot. Tovább verjük, egészen addig, amíg fényes, kemény habot nem kapunk.
  7. A tésztát kivesszük a hűtőből, tepsi nagyságúra nyújtjuk és beletesszük a tepsibe. Rátesszük az almát, megszórjuk a fahéjjal, kókuszreszelékkel és vörösáfonyával. Óvatosan rákanalazzuk a tojáshabot, elegyengetjük. A fagyasztóból kivesszük a kisebb adag tésztát és nagy lyukú reszelőn egyenesen a tojáshabra reszeljük. Ügyeljünk arra, hogy a reszelt tészta egyenletesen fedje be a tojáshabot.
  8. 180 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük.
  9. Kihűtjük, tálaljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása