Reszelt almás szelet puha tojáshabbal

Az almás süteményeket többnyire mazsolás túróval szoktam kombinálni, de nem árt eltérni a megszokottól és valami újat kipróbálni. A reszelt almás szeletet puha tojáshabbal készítettem, így lényegében két finom réteget kaptam: a süti alsó és felső rétege reszelt tészta, a második a fantasztikus almás réget, a harmadik pedig maga a pudingporral dúsított tojáshab. A végeredmény egyszerűen mesés! Szerző: Triniti

Hozzáadta:, 15.4.2019
Kategória: Desszertek, sütemények, Alma, Pudingos receptek, Gyümölcsös édességek, sütemények
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Reszelt almás szelet puha tojáshabbal

Hozzávalók

Tészta:
4 bögrebúzafinomliszt
1/2 csomagsütőpor
1 bögreporcukor
250 gvaj
6 dbtojássárga
2 ev. kanáltejföl
Töltelék:
10 dbalma
1/4 bögrevíz
1 bögrekristálycukor
1 kv. kanálfahéj
1 ev. kanálburgonyakeményítő
4 ev. kanálcitromlé
4 ev. kanálzsemlemorzsa
Tojásfehérjés töltelék:
6 dbtojásfehérje
1/2 bögrekristálycukor
1 csomagvaníliapuding

Elkészítés menete

  1. A tészta hozzávalóit tálba tesszük és tészta állagúra dolgozzuk. Tésztagolyót formázunk, amit két részre osztunk 1:2 arányban. Mindkét tésztaadagot fóliába csomagoljuk, hűtőszekrénybe tesszük.
  2. Az almát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, edénybe tesszük, hozzáadjuk a cukrot, a fahéjat, citromlevet. 15 percig pároljuk – vagy addig, amíg az alma meg nem puhul. Hozzáadjuk a keményítővel elkevert vizet és addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik.
  3. Előkészítünk egy tepsit, aminek az alját sütőpapírral kibéleljük. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tepsibe belereszeljük a nagyobb adag tésztát, elegyengetjük, majd 8 percre betesszük a sütőbe. Kihűtjük, megszórjuk a zsemlemorzsával.
  4. Rátesszük az almás réteget és a tojásfehérjét réteget is – a tojásfehérjét a cukorral habosra verjük, majd hozzáadjuk a pudingport is.
  5. A fehérjehabra ráreszeljük a kisebb tésztaadagot, a sütő hőfokát 170 fokra csökkentjük és 50 percre visszatesszük a sütőbe.