TopReceptek.hu Gyümölcs szerint Alma Reszelt almás szelet puha tojáshabbal
Reszelt almás szelet puha tojáshabbal
Recept Reszelt almás szelet puha tojáshabbal
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Az almás süteményeket többnyire mazsolás túróval szoktam kombinálni, de nem árt eltérni a megszokottól és valami újat kipróbálni. A reszelt almás szeletet puha tojáshabbal készítettem, így lényegében két finom réteget kaptam: a süti alsó és felső rétege reszelt tészta, a második a fantasztikus almás réget, a harmadik pedig maga a pudingporral dúsított tojáshab. A végeredmény egyszerűen mesés! Szerző: Triniti

TopPetra TopPetra    ·   15.4.2019

Reszelt almás szelet puha tojáshabbal

Az almás süteményeket többnyire mazsolás túróval szoktam kombinálni, de nem árt eltérni a megszokottól és valami újat kipróbálni. A reszelt almás szeletet puha tojáshabbal készítettem, így lényegében két finom réteget kaptam: a süti alsó és felső rétege reszelt tészta, a második a fantasztikus almás réget, a harmadik pedig maga a pudingporral dúsított tojáshab. A végeredmény egyszerűen mesés! Szerző: Triniti

45 perc
Elkészítés
70 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

4 bögre
búzafinomliszt
1/2 csomag
sütőpor
1 bögre
porcukor
250 g
vaj
6 db
tojássárga
2 ev. kanál
tejföl

Töltelék:

10 db
alma
1/4 bögre
víz
1 bögre
kristálycukor
1 kv. kanál
fahéj
1 ev. kanál
burgonyakeményítő
4 ev. kanál
citromlé
4 ev. kanál
zsemlemorzsa

Tojásfehérjés töltelék:

6 db
tojásfehérje
1/2 bögre
kristálycukor
1 csomag
vaníliapuding
Recept elkészítése
Nyomtatás
45 perc
Elkészítés
70 perc
Sütés/főzés
  1. A tészta hozzávalóit tálba tesszük és tészta állagúra dolgozzuk. Tésztagolyót formázunk, amit két részre osztunk 1:2 arányban. Mindkét tésztaadagot fóliába csomagoljuk, hűtőszekrénybe tesszük.
  2. Az almát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, edénybe tesszük, hozzáadjuk a cukrot, a fahéjat, citromlevet. 15 percig pároljuk – vagy addig, amíg az alma meg nem puhul. Hozzáadjuk a keményítővel elkevert vizet és addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik.
  3. Előkészítünk egy tepsit, aminek az alját sütőpapírral kibéleljük. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tepsibe belereszeljük a nagyobb adag tésztát, elegyengetjük, majd 8 percre betesszük a sütőbe. Kihűtjük, megszórjuk a zsemlemorzsával.
  4. Rátesszük az almás réteget és a tojásfehérjét réteget is – a tojásfehérjét a cukorral habosra verjük, majd hozzáadjuk a pudingport is.
  5. A fehérjehabra ráreszeljük a kisebb tésztaadagot, a sütő hőfokát 170 fokra csökkentjük és 50 percre visszatesszük a sütőbe.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása