Reszelt epres szelet sütés nélkül, szinte jobb, mint a fagyi!

Recept Reszelt epres szelet sütés nélkül, szinte jobb, mint a fagyi!
KÜLDÖTT KÉPEK

Vannak olyan édességek, amik egész egyszerűen tökéletesek. Pár hozzávaló, egy kevés konyhai rutin, és szinte csodát tudunk alkotni, amiért megőrül az egész család. Egy ilyen finomság az epres szelet sütés nélkül, ami jól lehűtve még a fagylaltot is lekörözi! Sütni nem kell, a tészta csak vaj és háztartási keksz, a krém sincs túlbonyolítva, a végeredmény pedig fantasztikus! Szerző: Trinitni

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:

ALAPANYAGOK

Alap:

400 gháztartási keksz
120 gvaj

Krém:

250 gmascarpone
120 ghabtejszív
100 gporcukor
150 geper

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A háztartási kekszet por állagúra dolgozzuk. Ez a legegyszerűbb bormixerben. Miután már a keksz por állagú, hozzáadjuk a puha vajat. Jó alaposan elkeverjük, majd két részre osztjuk. Az egyiket sütőpapírral kibélelt, kör alakú sütőforma aljára tesszük.
  2. A habtejszínt a cukorral együtt habosra verjük, majd nagyon óvatosan keverjük a mascarpone sajtot. Hozzáadjuk a felszeletelt epret, ezzel is elkeverjük, majd a krémet belekanalazzuk a kekszes alappal kibélelt sütőformába.
  3. A maradék tésztát kezünkkel lemorzsoljuk és ezzel szórjuk meg a krémes alapot.
  4. Hűtőszekrénybe tesszük, lehűtjük, felszeleteljük és tálaljuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás