Reszelt epres szelet sütés nélkül, szinte jobb, mint a fagyi!

Vannak olyan édességek, amik egész egyszerűen tökéletesek. Pár hozzávaló, egy kevés konyhai rutin, és szinte csodát tudunk alkotni, amiért megőrül az egész család. Egy ilyen finomság az epres szelet sütés nélkül, ami jól lehűtve még a fagylaltot is lekörözi! Sütni nem kell, a tészta csak vaj és háztartási keksz, a krém sincs túlbonyolítva, a végeredmény pedig fantasztikus! Szerző: Trinitni

Hozzáadta:, 24.6.2018
Kategória: Desszertek, sütemények, Eper, Sütés néküli édességek, Torták, Gyümölcsös édességek, sütemények
Előkészítési idő:
Recept Reszelt epres szelet sütés nélkül, szinte jobb, mint a fagyi!

Hozzávalók

Alap:
400 gháztartási keksz
120 gvaj
Krém:
250 gmascarpone
120 ghabtejszív
100 gporcukor
150 geper

Elkészítés menete

  1. A háztartási kekszet por állagúra dolgozzuk. Ez a legegyszerűbb bormixerben. Miután már a keksz por állagú, hozzáadjuk a puha vajat. Jó alaposan elkeverjük, majd két részre osztjuk. Az egyiket sütőpapírral kibélelt, kör alakú sütőforma aljára tesszük.
  2. A habtejszínt a cukorral együtt habosra verjük, majd nagyon óvatosan keverjük a mascarpone sajtot. Hozzáadjuk a felszeletelt epret, ezzel is elkeverjük, majd a krémet belekanalazzuk a kekszes alappal kibélelt sütőformába.
  3. A maradék tésztát kezünkkel lemorzsoljuk és ezzel szórjuk meg a krémes alapot.
  4. Hűtőszekrénybe tesszük, lehűtjük, felszeleteljük és tálaljuk.