Reszelt epres szelet sütés nélkül, szinte jobb, mint a fagyi!

Hozzáadta: TopPetra, 24.6.2018
Kategória: Desszertek, sütemények, Sütés néküli édességek, Gyümölcsös édességek, sütemények, Eper, Torták, Ünnepek, Szülinap, Édes torták
KÜLDÖTT KÉPEK
Vannak olyan édességek, amik egész egyszerűen tökéletesek. Pár hozzávaló, egy kevés konyhai rutin, és szinte csodát tudunk alkotni, amiért megőrül az egész család. Egy ilyen finomság az epres szelet sütés nélkül, ami jól lehűtve még a fagylaltot is lekörözi! Sütni nem kell, a tészta csak vaj és háztartási keksz, a krém sincs túlbonyolítva, a végeredmény pedig fantasztikus! Szerző: Trinitni
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 24.6.2018
Kategória: Desszertek, sütemények, Sütés néküli édességek, Gyümölcsös édességek, sütemények, Eper, Torták, Ünnepek, Szülinap, Édes torták
Előkészítés:
ALAPANYAGOK
Alap:
400 gháztartási keksz
120 gvaj
Krém:
250 gmascarpone
120 ghabtejszív
100 gporcukor
150 geper
- A háztartási kekszet por állagúra dolgozzuk. Ez a legegyszerűbb bormixerben. Miután már a keksz por állagú, hozzáadjuk a puha vajat. Jó alaposan elkeverjük, majd két részre osztjuk. Az egyiket sütőpapírral kibélelt, kör alakú sütőforma aljára tesszük.
- A habtejszínt a cukorral együtt habosra verjük, majd nagyon óvatosan keverjük a mascarpone sajtot. Hozzáadjuk a felszeletelt epret, ezzel is elkeverjük, majd a krémet belekanalazzuk a kekszes alappal kibélelt sütőformába.
- A maradék tésztát kezünkkel lemorzsoljuk és ezzel szórjuk meg a krémes alapot.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS