Reszelt kakaós sütemény tojáshabos-túrós töltelékkel

Az egyik legkedvesebb receptem édesanyámtól. Már sok-sok éve öröklődik a recept anyáról lányra, és még mindig megmaradt a legfinomabb sütemények kategóriájában. Szerencsére én is örömmel készítem gyermekeimnek és férjemnek, néha újítva rajta egy kicsit, néha megmaradva az eredetinél. A kedvencem a reszelt kakaós tészta tojáshabos-túrós töltelékkel. Annyira lágy és finom! Néha egy kis vaníliacukrot is csempészek a töltelékbe, de akár jó sűrű vaníliapudinggal és gyümölcsökkel és készíthető.

Hozzáadta:, 27.8.2017
Kategória: Desszertek, Sütemények
Recept Reszelt kakaós sütemény tojáshabos-túrós töltelékkel

Hozzávalók

Tészta:
400 gbúzafinomliszt
250 gmargarin
100 gporcukor
1 csomagsütőpor
1 dbtojássárga
30 gkakaó
Túrós töltelék:
750 glágy túró
3 dbtojássárga
250 gporcukor
1 ev. kanál(púpos) burgonyakeményítő
4 dbtojásfehérje

Elkészítés menete

  1. A tészta hozzávalóit elkeverjük, majd kezünkkel tésztát gyúrunk belőle. Ha kezünkkel dolgozunk, akkor legyünk türelmesek, mert elég sokáig tart, amíg a tészta összeáll.Tipp: 19 édes és sós tekercs receptje: inspiráció a húsvéti ünnepi asztalra
  2. A tésztát két egyenlő részre osztjuk, majd mindkét felét hűtőszekrénybe tesszük, legalább egy órára.
  3. Egy óra elteltével az egyik adag tésztát kivesszük a hűtőből és nagy lyukú reszelőn sütőpapírral kibélelt tepsibe reszeljük.Tipp: TOP 13 ellenállhatatlan kuglóf recept, amivel mindenkit levesz a lábáról
  4. Erre a tésztarétegre tesszük rá a krémet, óvatosan elegyengetjük. A tetejére ráreszeljük a másik tésztaadagot, majd megsütjük.
  5. 180 fokon 25 – 30 percig sütjük. A saját sütőnk a mérvadó.Tipp: Sós torta lépésről lépésre, fotókkal
  6. Túrós töltelék: a tojásfehérjéből kemény habot verünk, amit nagyon óvatosan beledolgozunk a tojássárgával, cukorral és burgonyakeményítővel elkevert túróba.

Blogom: Recepty z mojej kuchyne