TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Legjobb desszertek Reszelt sütemény Reszelt kakaós sütemény tojáshabos-túrós töltelékkel
Reszelt kakaós sütemény tojáshabos-túrós töltelékkel
Recept Reszelt kakaós sütemény tojáshabos-túrós töltelékkel
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Az egyik legkedvesebb receptem édesanyámtól. Már sok-sok éve öröklődik a recept anyáról lányra, és még mindig megmaradt a legfinomabb sütemények kategóriájában. Szerencsére én is örömmel készítem gyermekeimnek és férjemnek, néha újítva rajta egy kicsit, néha megmaradva az eredetinél. A kedvencem a reszelt kakaós tészta tojáshabos-túrós töltelékkel. Annyira lágy és finom! Néha egy kis vaníliacukrot is csempészek a töltelékbe, de akár jó sűrű vaníliapudinggal és gyümölcsökkel és készíthető.

Viki78    ·   27.8.2017

Reszelt kakaós sütemény tojáshabos-túrós töltelékkel

Az egyik legkedvesebb receptem édesanyámtól. Már sok-sok éve öröklődik a recept anyáról lányra, és még mindig megmaradt a legfinomabb sütemények kategóriájában. Szerencsére én is örömmel készítem gyermekeimnek és férjemnek, néha újítva rajta egy kicsit, néha megmaradva az eredetinél. A kedvencem a reszelt kakaós tészta tojáshabos-túrós töltelékkel. Annyira lágy és finom! Néha egy kis vaníliacukrot is csempészek a töltelékbe, de akár jó sűrű vaníliapudinggal és gyümölcsökkel és készíthető.

Alapanyagok

Tészta:

400 g
búzafinomliszt
250 g
margarin
100 g
porcukor
1 csomag
sütőpor
1 db
tojássárga
30 g
kakaó

Túrós töltelék:

750 g
lágy túró
3 db
tojássárga
250 g
porcukor
1 ev. kanál
(púpos) burgonyakeményítő
4 db
tojásfehérje
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tészta hozzávalóit elkeverjük, majd kezünkkel tésztát gyúrunk belőle. Ha kezünkkel dolgozunk, akkor legyünk türelmesek, mert elég sokáig tart, amíg a tészta összeáll.
  2. A tésztát két egyenlő részre osztjuk, majd mindkét felét hűtőszekrénybe tesszük, legalább egy órára.
  3. Egy óra elteltével az egyik adag tésztát kivesszük a hűtőből és nagy lyukú reszelőn sütőpapírral kibélelt tepsibe reszeljük.
  4. Erre a tésztarétegre tesszük rá a krémet, óvatosan elegyengetjük. A tetejére ráreszeljük a másik tésztaadagot, majd megsütjük.
  5. 180 fokon 25 – 30 percig sütjük. A saját sütőnk a mérvadó.
  6. Túrós töltelék: a tojásfehérjéből kemény habot verünk, amit nagyon óvatosan beledolgozunk a tojássárgával, cukorral és burgonyakeményítővel elkevert túróba.

Blogom: Recepty z mojej kuchyne

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása