Reszelt sütemény túrós töltelékkel és barackkal

Recept Reszelt sütemény túrós töltelékkel és barackkal
KÜLDÖTT KÉPEK

A reszelt sütemény fantasztikus választás, mert csodálatos a túrós töltelékkel és a barackkal is, de ugyanúgy kiváló gyümölcs nélkül, vagy akár gyümölcs nélkül is. Az ínyencek a lágy túrós tölteléket még egy marék mazsolával is feldobhatják. Én a mazsolát kihagytam, de higgyétek el, így is tökéletes sütemény lett a végeredmény! Az egyetlen „hibája”, hogy a tészta reszeléséhez a tésztát le kell hűteni, legalább egy órára fóliába csomagolva fagyasztóba tenni. Szerző: Marta

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tészta:

400 gbúzafinomliszt
250 gmargarin
100 gporcukor
1 csomagsütőpor
30 gkakaó
1 dbtojássárga

Túrós töltelék:

1000 glágy túró (kádas)
250 gporcukor
2 ev. kanálburgonyakeményítő
5 dbtojássárga
6 dbtojásfehérje
7 dclbarackkompót

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tészta hozzávalóit jó alaposan eldolgozzuk, tésztagolyót formázunk belőle, majd két részre osztjuk. Mindegyik tésztaadagot fóliába csomagoljuk és kb. 1 órára fagyasztóba tesszük.
  2. A túrót elkeverjük a cukorral, tojássárgával és keményítővel, végül óvatosan beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét.
  3. Egy tepsit előkészítünk, kivajazzuk, liszttel beszórjuk, ebbe reszeljük bele az egyik tésztaadagot. Rátesszük a túrós tölteléket, a töltelékre a lecsepegtetett barackot, majd ráreszeljük a másik adag tésztát.
  4. 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás