Reszelt túrós sütemény

Recept Reszelt túrós sütemény
KÜLDÖTT KÉPEK

Ki így, ki úgy készíti, nekem ez a változat a kedvencem. A tésztát nagyon könnyen egységes masszává lehet dolgozni, és amíg a hűtőben vagy fagyasztóban pihen, neki is láthatunk a tölteléknek. Ehhez sem kell nagy tudomány, csak elkeverjük a tojáshabot a túróval és cukorral. Kell még egy reszelő, majd pedig már csak a türelem, amíg kivárjuk, hogy a sütemény megsüljön. Szerző: Mineralka

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tészta:

250 gvaj
400 gbúzafinomliszt
400 gporcukor
1 csomagvaníliacukor
1 dbtojássárga
1/2 csomagsütőpor
3 ev. kanálkakaó

Túrós töltelék:

750 gtúró
250 gporcukor
1 csomagvaníliacukor
2 dbtojásfehérje

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tészta hozzávalóit tésztává dolgozzuk.
  2. A kapott tésztából golyót formázunk, majd legalább egy órára hűtőszekrénybe tesszük. Ha kevés az időnk, akkor egyenesen a fagyasztóba is rakhatjuk, így kevesebb idő kell a kihűléshez.
  3. Az így előkészített, hideg, jól formázható tésztát kér részre vágjuk. Az egyiket tepsi méretűre nyújtjuk, majd kivajazott és liszttel beszórt tepsibe reszeljük az egyik tésztaadagot.
  4. Erre kerül rá a túrós töltelék, amihez a túrót a cukorral, vaníliacukorral és tojáshabbal alaposan elkeverjük.
  5. A másik tésztaadagot ráreszeljük a túrós töltelékre.
  6. 180 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás