Reszelt túrós sütemény

A reszelt túrós sütemény a klasszikus túrótorta módosított változata. Finom és látványos, mindenkinek elnyeri a tetszését. Igazán finom desszert vacsora után, vagy délutáni nassolni való. Egy pohár tejjel, kávéval, kakaóval... baráti beszélgetésekhez, édes kényeztetésekhez...

Hozzáadta:, 12.9.2016
Kategória: Desszertek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Reszelt túrós sütemény

Hozzávalók

Tésztához:
230 grétesliszt
110 gvaj
1 kv. kanálsütőpor
2 ev. kanálporcukor
2 ev. kanáltej
2 ev. kanálkakaó
Töltelékhez:
500 gkrémtúró
2 dbtojás
150 gporcukor
1 ev. kanálkukoricakeményítő
1 ev. kanálvaníliacukor
1 ev. kanálcitromhéj

Elkészítés menete

  1. Egy tálban a lisztet és a sütőport elkeverjük. Hozzáadjuk a kakaót, vajat, cukrot, tejet és addig gyúrjuk, míg sima tésztát nem kapunk. A kész tésztából 2 cipót formázunk, ezeket csomagoló fóliába csomagoljuk és 1 órára a hűtőbe rakjuk (hogy a tészta megdermedjen).
  2. Egy másik tálban a tojások sárgáját, vaníliacukrot, porcukrot, túrót, citromhéjat és keményítőt simára keverjük. A tojások fehérjéjét habbá verjük, és óvatosan hozzákeverjük a túrós töltelékhez.
  3. A hűtőből kivesszük a tésztát, és az egyik gombócot egy nagy lyukú reszelőn egy zsiradékkal kikent sütőformába reszeljük. Ezután a reszelt tésztát egyenletesre egyengetjük a sütőforma alján.
  4. A tésztára rátesszük a túrós tölteléket, majd ráreszeljük a másik tésztacipót.
  5. 175 °C-ra előmelegített sütőben 45-50 perc alatt készre sütjük. A kész tortát kivesszük a sütőből és kihűtjük.
  6. Miután kihűlt, felszeleteljük és már tálalhatjuk is.