Réteges-almás bögrés szelet

Recept Réteges-almás bögrés szelet
KÜLDÖTT KÉPEK

Egy nagyobb bögre, egy kiló alma, pár száraz hozzávaló, fahéj, és el is készül a réteges-almás bögrés szelet. A legnagyobb munkát szerintem az alma lereszelése okozza, a többi már gyerekjáték. A végén, az utolsó almás rétegre egy kevés hideg vajat reszeltem, a sütő pedig kb. 40 perc alatt tökéletesen elvégezte a dolgát. Szerző: Simona

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

1 bögre = 300 ml

1 bögrebúzadara
1 bögrebúzafinomliszt
1 bögreporcukor
1 csomagsütőpor
1 kgreszelt alma
ízlés szerint fahéj
100 gvaj

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A 20x30 cm-es, magas falú tepsit vajjal kikenjük, liszttel beszórjuk. Előkészítjük a 300 ml-es bögrét, amivel majd kimérjük a hozzávalókat.
  2. A száraz hozzávalókat elkeverjük. A reszelt almához hozzáadjuk a fahéjat.
  3. A tepsi aljára elkezdjük rászórni a szárazhozzávalók keverékét. Annyit, hogy szépen befedje a tepsi alját, ez kb. az 1/3 része.
  4. Erre kerül rá egy réteg fahéjjal ízesített alma (1/3), kezünkkel elegyengetjük.
  5. Ismét a száraz hozzávalók következnek 1/3, a maradék alma, végül az utolsó adag száraz keverék. A tetejére ráreszeljük a hideg vaja (nagy lyukú reszelőn).
  6. 200 fokra előmelegített sütőben 40 percig sütjük.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás