TopReceptek.hu Gyümölcs szerint Alma Réteges-almás bögrés szelet
Réteges-almás bögrés szelet
Recept Réteges-almás bögrés szelet
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   6.8.2020

Réteges-almás bögrés szelet

Egy nagyobb bögre, egy kiló alma, pár száraz hozzávaló, fahéj, és el is készül a réteges-almás bögrés szelet. A legnagyobb munkát szerintem az alma lereszelése okozza, a többi már gyerekjáték. A végén, az utolsó almás rétegre egy kevés hideg vajat reszeltem, a sütő pedig kb. 40 perc alatt tökéletesen elvégezte a dolgát. Szerző: Simona

25 perc
Elkészítés
40 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

1 bögre = 300 ml

1 bögre
búzadara
1 bögre
búzafinomliszt
1 bögre
porcukor
1 csomag
sütőpor
1 kg
reszelt alma
ízlés szerint fahéj
100 g
vaj
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A 20x30 cm-es, magas falú tepsit vajjal kikenjük, liszttel beszórjuk. Előkészítjük a 300 ml-es bögrét, amivel majd kimérjük a hozzávalókat.
  2. A száraz hozzávalókat elkeverjük. A reszelt almához hozzáadjuk a fahéjat.
  3. A tepsi aljára elkezdjük rászórni a szárazhozzávalók keverékét. Annyit, hogy szépen befedje a tepsi alját, ez kb. az 1/3 része.
  4. Erre kerül rá egy réteg fahéjjal ízesített alma (1/3), kezünkkel elegyengetjük.
  5. Ismét a száraz hozzávalók következnek 1/3, a maradék alma, végül az utolsó adag száraz keverék. A tetejére ráreszeljük a hideg vaja (nagy lyukú reszelőn).
  6. 200 fokra előmelegített sütőben 40 percig sütjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása