Réteges-almás bögrés szelet

Hozzáadta: TopPetra, 6.8.2020
Kategória: Desszertek, sütemények, Gyümölcs szerint, Édes sütemények, Alma
KÜLDÖTT KÉPEK
Egy nagyobb bögre, egy kiló alma, pár száraz hozzávaló, fahéj, és el is készül a réteges-almás bögrés szelet. A legnagyobb munkát szerintem az alma lereszelése okozza, a többi már gyerekjáték. A végén, az utolsó almás rétegre egy kevés hideg vajat reszeltem, a sütő pedig kb. 40 perc alatt tökéletesen elvégezte a dolgát. Szerző: Simona
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 6.8.2020
Kategória: Desszertek, sütemények, Gyümölcs szerint, Édes sütemények, Alma
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
1 bögre = 300 ml
1 bögrebúzadara
1 bögrebúzafinomliszt
1 bögreporcukor
1 csomagsütőpor
1 kgreszelt alma
ízlés szerint fahéj
100 gvaj
- A 20x30 cm-es, magas falú tepsit vajjal kikenjük, liszttel beszórjuk. Előkészítjük a 300 ml-es bögrét, amivel majd kimérjük a hozzávalókat.
- A száraz hozzávalókat elkeverjük. A reszelt almához hozzáadjuk a fahéjat.
- A tepsi aljára elkezdjük rászórni a szárazhozzávalók keverékét. Annyit, hogy szépen befedje a tepsi alját, ez kb. az 1/3 része.
- Erre kerül rá egy réteg fahéjjal ízesített alma (1/3), kezünkkel elegyengetjük.
- Ismét a száraz hozzávalók következnek 1/3, a maradék alma, végül az utolsó adag száraz keverék. A tetejére ráreszeljük a hideg vaja (nagy lyukú reszelőn).
- 200 fokra előmelegített sütőben 40 percig sütjük.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Hrníčková jablečná sypaná buchta se skořicí.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Hrnčeková jablková sypaná buchta so škoricou.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Gestreuter Apfel-Zimt-Kuchen (Tassenrezept) an.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS