TopReceptek.hu Gyümölcs szerint Alma Réteges bögrés-almás sütemény
Réteges bögrés-almás sütemény
Recept Réteges bögrés-almás sütemény
TopPetra TopPetra    ·   2.11.2016

Réteges bögrés-almás sütemény

A bögrés sütemény egyik nagy előnye, hogy szinte gyerekjáték őket előállítani, és ennél a desszertnél is a legideigényesebb munka az alma megpucolása és lereszelése. A réteges bögrés-almás sütemény pikantériája abban rejlik, hogy a tészta és a reszelt alma egymás után, több rétegben kerül a tepsibe, így egy omlós, szaftos, réteges édesség az eredmény. Minél magasabb a tepsi vagy sütőforma, annál több réteg állítható elő (persze annyival több hozzávaló kell, ez a recept egy 20x30 cm-es sütőformára lett belőve).

Alapanyagok
Szükségünk lesz:
1 bögre
gríz
1 bögre
búzafinomliszt
1 bögre
porcukor
1 csomag
sütőpor
1 kg
reszelt alma
ízlés szerint őrölt fahéj
100 g
vaj
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Előkészítjük a sütőformát: én egy 20 x 30 cm méretű, magas oldalú tepsit használtam, amit vajjal kikentem és liszttel beszórtan.
  2. A süteményhez használt bögre 300 ml-es volt. Egy tálba elkeverjük a száraz hozzávalókat, egy másik tálba pedig beletesszük a reszelt almát és őrölt fahéjjal fűszerezzük.
  3. Elkezdjük a rétegezést: a tepsi aljára kerül a száraz réteg (tészta), annyit szórunk a tepsibe, hogy épp eltakarja az alját. erre kerül egy réteg reszelt alma, és kezünkkel kicsit lenyomkodjuk. Az almára újabb réteg lisztes keverék majd alma kerül, végül a sütemény utolsó, legfelső rétegét is rátesszük, ami a lisztes keverék. A sütemény tetejére vastag lyukú reszelőn hideg vajat reszelünk.
  4. Az elkészült réteges süteményt 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük és 40 perc alatt készre sütjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása