TopReceptek.hu Főétkezések Ebéd Réteges cigánypecsenye
Réteges cigánypecsenye
Recept Réteges cigánypecsenye
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Aki igazán kiadós, ízletes, jó húsos és fűszeres fogásra vágyik, annak bizony ez a réteges cigánypecsenye remek választás. Ha megvan a megfelelő hús, akkor már neki is lehet állni az elkészítésnek. Én a soványabb disznót preferálom, de a marha és zsírosabb húsok is tökéletesek. A klasszikus alapanyagokból, mint a só, bors, mustár, hagyma, uborka, szalonna fantasztikus étel készül.

Alexa96    ·   16.12.2017

Réteges cigánypecsenye

Aki igazán kiadós, ízletes, jó húsos és fűszeres fogásra vágyik, annak bizony ez a réteges cigánypecsenye remek választás. Ha megvan a megfelelő hús, akkor már neki is lehet állni az elkészítésnek. Én a soványabb disznót preferálom, de a marha és zsírosabb húsok is tökéletesek. A klasszikus alapanyagokból, mint a só, bors, mustár, hagyma, uborka, szalonna fantasztikus étel készül.

40 perc
Elkészítés
60 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
1 kg
hús (elsősorban sertés)
150 g
szalonna
2 db
vöröshagyma
5 db
csemegeuborka
cca 3 ev. kanál
mustár
ízlés szerint só, bors
200 ml
alaplé
Recept elkészítése
Nyomtatás
40 perc
Elkészítés
60 perc
Sütés/főzés
  1. A húst 1 cm vastag szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk.
  2. A hagymát és uborkát vékonyra szeleteljük. A hússzeletet sózzuk és borsozzuk, mustárral megkenjük, rátesszük a szalonnát, a hagymát és az uborkát. Erre kerül még egy hússzelet, és folytatjuk a rétegezést: só, bors, mustár, szalonna, hagyma, uborka, újabb hússzelet… Addig folytatjuk, míg az összes hússzelet fel nem került a „húsoszlopra”.
  3. A hússzeleteket átkötjük, magasabb falú sütőtálba tesszük. Beleszórjuk a maradék vöröshagymát és az alaplét, majd 170 fokon legalább 1 órát sütjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása