Réteges cigánypecsenye

Aki igazán kiadós, ízletes, jó húsos és fűszeres fogásra vágyik, annak bizony ez a réteges cigánypecsenye remek választás. Ha megvan a megfelelő hús, akkor már neki is lehet állni az elkészítésnek. Én a soványabb disznót preferálom, de a marha és zsírosabb húsok is tökéletesek. A klasszikus alapanyagokból, mint a só, bors, mustár, hagyma, uborka, szalonna fantasztikus étel készül.

Hozzáadta:Alexa96, 16.12.2017
Kategória: Főételek
Réteges cigánypecsenye

Hozzávalók

1 kghús (elsősorban sertés)
150 gszalonna
2 dbvöröshagyma
5 dbcsemegeuborka
cca 3 ev. kanálmustár
ízlés szerint só, bors
200 mlalaplé

Elkészítés menete

  1. A húst 1 cm vastag szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk.
  2. A hagymát és uborkát vékonyra szeleteljük. A hússzeletet sózzuk és borsozzuk, mustárral megkenjük, rátesszük a szalonnát, a hagymát és az uborkát. Erre kerül még egy hússzelet, és folytatjuk a rétegezést: só, bors, mustár, szalonna, hagyma, uborka, újabb hússzelet… Addig folytatjuk, míg az összes hússzelet fel nem került a „húsoszlopra”.
  3. A hússzeleteket átkötjük, magasabb falú sütőtálba tesszük. Beleszórjuk a maradék vöröshagymát és az alaplét, majd 170 fokon legalább 1 órát sütjük.