Réteges-csirkés „Kína” saláta

Recept Réteges-csirkés „Kína” saláta
KÜLDÖTT KÉPEK

Mivel a férjem nagy húsimádó, így a salátát is csak akkor eszi meg, ha van benne hús. A réteges-csirkés „Kína” salátában rengeteg zöldség van, és a zöldséges rétegek közé becsempésztem egy réteg kínai fűszeres sült csirkemellet is. Hogy még ízletesebb legyen, kétféle öntetet használtam: fokhagymásat és curry fűszereset. Ez a saláta csirkemell nélkül is megállja a helyét, ha pedig a majonézt az öntetből elhagyjuk és a tejfölt is natúr joghurtra cseréljük, akkor akár diétás fogásként is megállja a helyét.

KÜLDÖTT KÉPEK

ALAPANYAGOK

Saláta hozzávalói:

2 dbcsirkemell
1 ev. kanálkínai ötfűszer keverék
2 ev. kanálolaj
csipet só
1 dbkínai kel vagy jégsaláta
2 dbparadicsom
1 dbpaprika
1 dbkukoricakonzerv
3 dbújhagyma

Öntetek:

200 gtejföl
100 mlmajonéz
3 gerezdfokhagyma
1 kv. kanálcurry fűszerkeverék
1 ev. kanálapróra vágott petrezselyemzöld
csipet só és bors

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A csirkemellet felkockázzuk, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a kínai ötfűszer keverékkel, olajon megpirítjuk, majd kihűtjük.
  2. Elkészítjük az öntetet: a tejfölt a majonézzel elkeverjük, majd két részre osztjuk. Az egyikhez hozzáadjuk a curry fűszerkeveréket, sózzuk és borsozzuk, a másikba belekeverjük a petrezselyemzöldet, a zúzott fokhagymát, sózzuk és borsozzuk.
  3. A kínai kelt vagy salátát apróra tépjük vagy vágjuk, hozzáadjuk a paradicsomot, a paprikát és az újhagymát. A zöldségeket tetszés szerinti nagyságúra vágjuk. Ezután elkezdjük a rétegezést: saláta – paradicsom – fokhagymás öntet – hús – újhagyma – paprika – currys öntet – kukorica (leszűrt) – saláta.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás