TopReceptek.hu Húsételek Csirkehús Réteges-csirkés „Kína” saláta
Réteges-csirkés „Kína” saláta
Recept Réteges-csirkés „Kína” saláta
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Viki78    ·   18.1.2017

Réteges-csirkés „Kína” saláta

Mivel a férjem nagy húsimádó, így a salátát is csak akkor eszi meg, ha van benne hús. A réteges-csirkés „Kína” salátában rengeteg zöldség van, és a zöldséges rétegek közé becsempésztem egy réteg kínai fűszeres sült csirkemellet is. Hogy még ízletesebb legyen, kétféle öntetet használtam: fokhagymásat és curry fűszereset. Ez a saláta csirkemell nélkül is megállja a helyét, ha pedig a majonézt az öntetből elhagyjuk és a tejfölt is natúr joghurtra cseréljük, akkor akár diétás fogásként is megállja a helyét.

Alapanyagok

Saláta hozzávalói:

2 db
csirkemell
1 ev. kanál
kínai ötfűszer keverék
2 ev. kanál
olaj
csipet só
1 db
kínai kel vagy jégsaláta
2 db
paradicsom
1 db
paprika
1 db
kukoricakonzerv
3 db
újhagyma

Öntetek:

200 g
tejföl
100 ml
majonéz
3 gerezd
fokhagyma
1 kv. kanál
curry fűszerkeverék
1 ev. kanál
apróra vágott petrezselyemzöld
csipet só és bors
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A csirkemellet felkockázzuk, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a kínai ötfűszer keverékkel, olajon megpirítjuk, majd kihűtjük.
  2. Elkészítjük az öntetet: a tejfölt a majonézzel elkeverjük, majd két részre osztjuk. Az egyikhez hozzáadjuk a curry fűszerkeveréket, sózzuk és borsozzuk, a másikba belekeverjük a petrezselyemzöldet, a zúzott fokhagymát, sózzuk és borsozzuk.
  3. A kínai kelt vagy salátát apróra tépjük vagy vágjuk, hozzáadjuk a paradicsomot, a paprikát és az újhagymát. A zöldségeket tetszés szerinti nagyságúra vágjuk. Ezután elkezdjük a rétegezést: saláta – paradicsom – fokhagymás öntet – hús – újhagyma – paprika – currys öntet – kukorica (leszűrt) – saláta.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása