Réteges Gyros saláta

Hozzáadta: Viki78, 19.1.2017
Kategória: Saláták, Ebéd, Főétkezések, Vacsora, Húsos saláta, Öntetek és dresszingek
A gyros a családban töretlen népszerűségnek örvend, és szerencsére az otthon elkészített változatot sem vetik meg. Ha van otthon csirkehús és házilag elkészített vagy vásárolt fűszerkeverék, akkor nyert ügyem van. Most felhagytam a szokásos gyros tállal és gondoltam, újítok egyet. Elkészítettem a réteges Gyros salátát, sok csirkehússal, még több zöldséggel és fokhagymás öntettel. Kicsit tartottam attól, hogy sült krumpli és pita nélkül nem igazán fog férjemnek és a gyerekeknek tetszeni a saláta, de ez az aggodalom felesleges volt. Nagyon gyorsan lecsaptak rá, és egy falat sem maradt belőle. Legközelebb pikáns öntetet is készítek hozzá.
Hozzáadta: Viki78, 19.1.2017
Kategória: Saláták, Ebéd, Főétkezések, Vacsora, Húsos saláta, Öntetek és dresszingek
ALAPANYAGOK
- A csirkemellet felkockázzuk (kisebb kockákra), megszórjuk a gyros fűszerkeverékkel, hozzáadjuk az olajat és elkeverjük. A fűszerezett húst félretesszük (akár pár órára hűtőbe is tehetjük), hogy a hús minél ízesebb legyen. Egy serpenyőben magas fokozaton olajat hevítünk, majd a pácolt húst hirtelen megpirítjuk. Miután a hús megpirult, levesszük a tűzről és kihűtjük.
Blogom: Adkas-tastyfood