Réteges krémes szelet csokiöntettel

Ez a magas, lágy krémes szelet diós-kakaós tésztából és tojássárgás krémből készült. Időigényes, beismerem, de megéri a fáradozást! 6 lágy tésztalap és 5 réteg lágy krém, a tetején az elengedhetetlen csokoládéval. Én egyszerűen odavagyok érte, és nemcsak a családot, hanem a vendégeket is le tudom venni vele a lábukról! Akár ajándéknak is szuper ötlet! Szerző: Jaja79

Hozzáadta:, 19.1.2020
Kategória: Desszertek, sütemények
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Réteges krémes szelet csokiöntettel

Hozzávalók

Tészta:
10 dbtojásfehérje
400 gkristálycukor
50 gkakaó
150 gdió
150 gfinomliszt
Krém:
700 mltej
10 dbtojássárga
250 gkristálycukor
2 csomagvaníliacukor
3 ev. kanálkukoricakeményítő
4 ev. kanálfinomliszt
250 gvaj
2 ev. kanálrum
Öntet:
100 gcsokoládé
3 ev. kanálolaj

Elkészítés menete

  1. A tojásfehérjét a cukorral habosra verjük, hozzáadjuk a kakaóval és darált dióval elkevert lisztet. A tésztát 6 részre osztjuk, mindegyiket külön tálkába tesszük.
  2. Előkészítjük a tepsit vagy tepsiket (30x35 cm), sütőpapírral kibéleljük, elegyengetjük rajta a tésztát, majd 150 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük. Minden egyes tésztaadagot külön-külön megsütünk, majd mind a 6 tésztalapot kihűtjük.
  3. A krémhez e tejet a cukorral melegtés közben elkeverjük, hozzáadjuk a felvert tojássárgát és a vaníliacukorral, keményítővel elkevert lisztet. Egészen addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik és szép, krémes állagú keveréket nem kapunk. A sűrű krémet kihűtjük.
  4. A vajat a rummal habosra verjük, majd kanalanként beledolgozzuk a vajba a tojássárgás krémet.
  5. Ezzel a krémmel tapasztjuk össze a kakaós-diós tésztalapokat. (6 réteg tésztalap, 5 réteg krém – én a krémet is szétosztottam, 5 részre).
  6. A tetejét csokiöntettel locsoljuk meg – a csokoládét az olajjal gőzfürdő felett felolvasztjuk.
  7. Hűtőszekrénybe tesszük, majd miután a csokoládé megkötött és a krém is szépen lehűlt, felszeleteljük és tálaljuk.