TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Réteges krémes szelet csokiöntettel
Réteges krémes szelet csokiöntettel
Recept Réteges krémes szelet csokiöntettel
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Ez a magas, lágy krémes szelet diós-kakaós tésztából és tojássárgás krémből készült. Időigényes, beismerem, de megéri a fáradozást! 6 lágy tésztalap és 5 réteg lágy krém, a tetején az elengedhetetlen csokoládéval. Én egyszerűen odavagyok érte, és nemcsak a családot, hanem a vendégeket is le tudom venni vele a lábukról! Akár ajándéknak is szuper ötlet! Szerző: Jaja79

TopPetra TopPetra    ·   19.1.2020

Réteges krémes szelet csokiöntettel

Ez a magas, lágy krémes szelet diós-kakaós tésztából és tojássárgás krémből készült. Időigényes, beismerem, de megéri a fáradozást! 6 lágy tésztalap és 5 réteg lágy krém, a tetején az elengedhetetlen csokoládéval. Én egyszerűen odavagyok érte, és nemcsak a családot, hanem a vendégeket is le tudom venni vele a lábukról! Akár ajándéknak is szuper ötlet! Szerző: Jaja79

55 perc
Elkészítés
60 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

10 db
tojásfehérje
400 g
kristálycukor
50 g
kakaó
150 g
dió
150 g
finomliszt

Krém:

700 ml
tej
10 db
tojássárga
250 g
kristálycukor
2 csomag
vaníliacukor
3 ev. kanál
kukoricakeményítő
4 ev. kanál
finomliszt
250 g
vaj
2 ev. kanál
rum

Öntet:

100 g
csokoládé
3 ev. kanál
olaj
Recept elkészítése
Nyomtatás
55 perc
Elkészítés
60 perc
Sütés/főzés
  1. A tojásfehérjét a cukorral habosra verjük, hozzáadjuk a kakaóval és darált dióval elkevert lisztet. A tésztát 6 részre osztjuk, mindegyiket külön tálkába tesszük.
  2. Előkészítjük a tepsit vagy tepsiket (30x35 cm), sütőpapírral kibéleljük, elegyengetjük rajta a tésztát, majd 150 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük. Minden egyes tésztaadagot külön-külön megsütünk, majd mind a 6 tésztalapot kihűtjük.
  3. A krémhez e tejet a cukorral melegtés közben elkeverjük, hozzáadjuk a felvert tojássárgát és a vaníliacukorral, keményítővel elkevert lisztet. Egészen addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik és szép, krémes állagú keveréket nem kapunk. A sűrű krémet kihűtjük.
  4. A vajat a rummal habosra verjük, majd kanalanként beledolgozzuk a vajba a tojássárgás krémet.
  5. Ezzel a krémmel tapasztjuk össze a kakaós-diós tésztalapokat. (6 réteg tésztalap, 5 réteg krém – én a krémet is szétosztottam, 5 részre).
  6. A tetejét csokiöntettel locsoljuk meg – a csokoládét az olajjal gőzfürdő felett felolvasztjuk.
  7. Hűtőszekrénybe tesszük, majd miután a csokoládé megkötött és a krém is szépen lehűlt, felszeleteljük és tálaljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása