Réteges Monte torta

Hozzáadta: TopPetra, 23.1.2020
Kategória: Desszertek, sütemények, Csokitorta, Torták, Édes sütemények, Pudingos receptek, Ünnepek, Szülinap, Édes torták
KÜLDÖTT KÉPEK
Ha van finomság a világon, akkor a réteges Monte torta egyértelműen az! Minden egyes rétege ellenállhatatlan, tökéletes! Az alap, első réteg a tojáshabos tészta pirított mogyoróval, amire jobbnál jobb finomságok jönnek: Nutella, aprított keksz, lágy vaníliás és csokoládés krém, a tetejére pedig az elengedhetetlen tejszínhab. Egyszerűen ellenállhatatlan!
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 23.1.2020
Kategória: Desszertek, sütemények, Csokitorta, Torták, Édes sütemények, Pudingos receptek, Ünnepek, Szülinap, Édes torták
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
1. réteg:
150 gmogyoró
2. réteg:
6 dbtojásfehérje
6 ev. kanálkristálycukor
6 ev. kanálrétesliszt
Krém:
6 dbtojássárga
100 gkristálycukor
2 csomagvanília ízű pudingpor
2 ev. kanálfinomliszt
1 ltej
2 csomagvaníliacukor
250 gvaj
100 gporcukor
Szükségünk lesz még:
100 gétcsokoládé
200 gNutella
150 gvajas keksz
500 mlhabtejszín
- Előkészítjük a 26 cm-es tortaformát, sütőpapírral kibéleljük, a sütőt 180 fokra előmelegítjük.
- A mogyorót pár percig száraz serpenyőben, olaj nélkül megpirítjuk, héját eltávolítjuk. Az így előkészített mogyorót sütőpapírral kibélelt tálba tesszük, vajjal megkenjük, elkeverjük, majd beleszórjuk az előkészített formába.
- A tojásfehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a kristálycukrot és addig verjük, amíg fényes nem lesz a hab. Ezután adjuk hozzá a lisztet, ezzel is eldolgozzuk. Ezt kanalazzuk rá a mogyoróra. 10 percbe sütőbe tesszük, majd miután megsült, kihűtjük. Miután kihűlt, kifordítjuk a formából, majd a mogyorós réteggel felfelé visszatesszük a formába.
- Erre kerül rá a Nutella, majd a Nutellát megszórjuk az apróra tört vajas keksszel.
- A krémhez 800 ml tejet edénybe öntünk és felmelegítjük. A maradék tejben csomómentesre keverjük a pudingport, lisztet, vaníliacukrot és a kristálycukrot, hozzáadjuk a tojássárgát is, majd hozzáöntjük a forró tejhez. Sűrű krémet főzünk, a krémet kihűtjük.
- A vajat a porcukorral habosra verjük és kis adagokban beledolgozzuk a kihűlt krémbe.
- A krém felét rákanalazzuk a kekszes rétegre, a másik felét olvasztott csokoládéval keverjük el. Botmixerrel eldolgozzuk, majd ez is rákerül a finomságra.
- Kihűtjük, tetejét tejszínhabbal és mogyoróval díszítjük, majd ismét a hűtőszerénybe tesszük pihenni. Jó étvágyat!
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Vynikající MONTE dort.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Vynikajúca MONTE torta.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Leckere MONTE Torte an.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS