Réteges Monte torta

Recept Réteges Monte torta
KÜLDÖTT KÉPEK

Ha van finomság a világon, akkor a réteges Monte torta egyértelműen az! Minden egyes rétege ellenállhatatlan, tökéletes! Az alap, első réteg a tojáshabos tészta pirított mogyoróval, amire jobbnál jobb finomságok jönnek: Nutella, aprított keksz, lágy vaníliás és csokoládés krém, a tetejére pedig az elengedhetetlen tejszínhab. Egyszerűen ellenállhatatlan!

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

1. réteg:

150 gmogyoró

2. réteg:

6 dbtojásfehérje
6 ev. kanálkristálycukor
6 ev. kanálrétesliszt

Krém:

6 dbtojássárga
100 gkristálycukor
2 csomagvanília ízű pudingpor
2 ev. kanálfinomliszt
1 ltej
2 csomagvaníliacukor
250 gvaj
100 gporcukor

Szükségünk lesz még:

100 gétcsokoládé
200 gNutella
150 gvajas keksz
500 mlhabtejszín

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. Előkészítjük a 26 cm-es tortaformát, sütőpapírral kibéleljük, a sütőt 180 fokra előmelegítjük.
  2. A mogyorót pár percig száraz serpenyőben, olaj nélkül megpirítjuk, héját eltávolítjuk. Az így előkészített mogyorót sütőpapírral kibélelt tálba tesszük, vajjal megkenjük, elkeverjük, majd beleszórjuk az előkészített formába.
  3. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a kristálycukrot és addig verjük, amíg fényes nem lesz a hab. Ezután adjuk hozzá a lisztet, ezzel is eldolgozzuk. Ezt kanalazzuk rá a mogyoróra. 10 percbe sütőbe tesszük, majd miután megsült, kihűtjük. Miután kihűlt, kifordítjuk a formából, majd a mogyorós réteggel felfelé visszatesszük a formába.
  4. Erre kerül rá a Nutella, majd a Nutellát megszórjuk az apróra tört vajas keksszel.
  5. A krémhez 800 ml tejet edénybe öntünk és felmelegítjük. A maradék tejben csomómentesre keverjük a pudingport, lisztet, vaníliacukrot és a kristálycukrot, hozzáadjuk a tojássárgát is, majd hozzáöntjük a forró tejhez. Sűrű krémet főzünk, a krémet kihűtjük.
  6. A vajat a porcukorral habosra verjük és kis adagokban beledolgozzuk a kihűlt krémbe.
  7. A krém felét rákanalazzuk a kekszes rétegre, a másik felét olvasztott csokoládéval keverjük el. Botmixerrel eldolgozzuk, majd ez is rákerül a finomságra.
  8. Kihűtjük, tetejét tejszínhabbal és mogyoróval díszítjük, majd ismét a hűtőszerénybe tesszük pihenni. Jó étvágyat!
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás