Réteges sertéskaraj tepsiben sülve

A réteges sertéskaraj tepsiben sütve receptje amennyire egyszerű, annyira finom. Nem kell hozzá más, mint pár szelet sertéshús, fűszer, majonéz vagy tejföl, zöldség és reszelt sajt. A husit szépen kiklopfoljuk – ez veszi el a legtöbb időt – kedvenc fűszereinkkel megszórjuk, majd rátesszük a finomságokat. Én a klasszikus só és bors keverékén maradtam, a húsokat jó vékonyra klopfoltam, a majonézbe zúzott fokhagymát kevertem. Az utolsó lépésben sajtot szórtam a húsba, majd miután elkészült, salátával és burgonyapürével tálaltam.

Hozzáadta:, 25.6.2017
Kategória: Főételek
Recept Réteges sertéskaraj tepsiben sülve

Hozzávalók

6 szeletsertéskaraj
2 gerezdfokhagyma
3-4 ev. kanáltejföl vagy majonéz
1 dbnagyobb vöröshagyma
2-3 dbparadicsom
150 greszelt sajt
só, bors

Elkészítés menete

  1. A sertéskarajt kicsit kiklopfoljuk, sózzuk és borsozzuk, szükség és ízlés szerint tovább fűszerezhetjük.Tipp: 19 édes és sós tekercs receptje: inspiráció a húsvéti ünnepi asztalra
  2. Egy tepsit zsírral kikenünk vagy sütőpapírral kibélelünk, rátesszük a hússzeleteket, megkenjük a tejföllel vagy majonézzel (amibe belekevertük a zúzott fokhagymát).
  3. A szószra egy szelet hagymát és egy szelet paradicsomot teszünk, majd 200 fokon 20 percig sütjük.Tipp: Fantasztikus pác extra omlós csirkemellhez 5 perc alatt
  4. Ezután reszelt sajttal megszórjuk, majd további 15 percig sütjük.
  5. Zöldséggel, rizzsel vagy burgonyapürével tálaljuk. Jó étvágyat!Tipp: TOP 13 ellenállhatatlan kuglóf recept, amivel mindenkit levesz a lábáról

Forrás: Vk