Réteges sertéskaraj tepsiben sülve

A réteges sertéskaraj tepsiben sütve receptje amennyire egyszerű, annyira finom. Nem kell hozzá más, mint pár szelet sertéshús, fűszer, majonéz vagy tejföl, zöldség és reszelt sajt. A husit szépen kiklopfoljuk – ez veszi el a legtöbb időt – kedvenc fűszereinkkel megszórjuk, majd rátesszük a finomságokat. Én a klasszikus só és bors keverékén maradtam, a húsokat jó vékonyra klopfoltam, a majonézbe zúzott fokhagymát kevertem. Az utolsó lépésben sajtot szórtam a húsba, majd miután elkészült, salátával és burgonyapürével tálaltam.

Hozzáadta:, 25.6.2017
Kategória: Főételek
Recept Réteges sertéskaraj tepsiben sülve

Hozzávalók

6 szeletsertéskaraj
2 gerezdfokhagyma
3-4 ev. kanáltejföl vagy majonéz
1 dbnagyobb vöröshagyma
2-3 dbparadicsom
150 greszelt sajt
só, bors

Elkészítés menete

  1. A sertéskarajt kicsit kiklopfoljuk, sózzuk és borsozzuk, szükség és ízlés szerint tovább fűszerezhetjük.
  2. Egy tepsit zsírral kikenünk vagy sütőpapírral kibélelünk, rátesszük a hússzeleteket, megkenjük a tejföllel vagy majonézzel (amibe belekevertük a zúzott fokhagymát).
  3. A szószra egy szelet hagymát és egy szelet paradicsomot teszünk, majd 200 fokon 20 percig sütjük.
  4. Ezután reszelt sajttal megszórjuk, majd további 15 percig sütjük.
  5. Zöldséggel, rizzsel vagy burgonyapürével tálaljuk. Jó étvágyat!

Forrás: Vk