TopReceptek.hu Húsételek Sertéshús Réteges sertéskaraj tepsiben sülve
Réteges sertéskaraj tepsiben sülve
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Alexa96    ·   25.6.2017

Réteges sertéskaraj tepsiben sülve

A réteges sertéskaraj tepsiben sütve receptje amennyire egyszerű, annyira finom. Nem kell hozzá más, mint pár szelet sertéshús, fűszer, majonéz vagy tejföl, zöldség és reszelt sajt. A husit szépen kiklopfoljuk – ez veszi el a legtöbb időt – kedvenc fűszereinkkel megszórjuk, majd rátesszük a finomságokat. Én a klasszikus só és bors keverékén maradtam, a húsokat jó vékonyra klopfoltam, a majonézbe zúzott fokhagymát kevertem. Az utolsó lépésben sajtot szórtam a húsba, majd miután elkészült, salátával és burgonyapürével tálaltam.

SZEZONÁLIS ÉTELEK

Alapanyagok
6 szelet
sertéskaraj
2 gerezd
fokhagyma
3-4 ev. kanál
tejföl vagy majonéz
1 db
nagyobb vöröshagyma
2-3 db
paradicsom
150 g
reszelt sajt
só, bors
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A sertéskarajt kicsit kiklopfoljuk, sózzuk és borsozzuk, szükség és ízlés szerint tovább fűszerezhetjük.
  2. Egy tepsit zsírral kikenünk vagy sütőpapírral kibélelünk, rátesszük a hússzeleteket, megkenjük a tejföllel vagy majonézzel (amibe belekevertük a zúzott fokhagymát).
  3. A szószra egy szelet hagymát és egy szelet paradicsomot teszünk, majd 200 fokon 20 percig sütjük.
  4. Ezután reszelt sajttal megszórjuk, majd további 15 percig sütjük.
  5. Zöldséggel, rizzsel vagy burgonyapürével tálaljuk. Jó étvágyat!

Forrás: Vk

Videó kóstolók

Rövid videó kóstolók, ennek nem lehet ellenállni

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása

Legújabb receptek

Minden nap tipp ízletes fogásokra az egész családnak

Több recept