Réteges sertéskaraj tepsiben sülve
A réteges sertéskaraj tepsiben sütve receptje amennyire egyszerű, annyira finom. Nem kell hozzá más, mint pár szelet sertéshús, fűszer, majonéz vagy tejföl, zöldség és reszelt sajt. A husit szépen kiklopfoljuk – ez veszi el a legtöbb időt – kedvenc fűszereinkkel megszórjuk, majd rátesszük a finomságokat. Én a klasszikus só és bors keverékén maradtam, a húsokat jó vékonyra klopfoltam, a majonézbe zúzott fokhagymát kevertem. Az utolsó lépésben sajtot szórtam a húsba, majd miután elkészült, salátával és burgonyapürével tálaltam.
KÜLDÖTT KÉPEK
ALAPANYAGOK
6 szeletsertéskaraj
2 gerezdfokhagyma
3-4 ev. kanáltejföl vagy majonéz
1 dbnagyobb vöröshagyma
2-3 dbparadicsom
150 greszelt sajt
só, bors
- A sertéskarajt kicsit kiklopfoljuk, sózzuk és borsozzuk, szükség és ízlés szerint tovább fűszerezhetjük.
- Egy tepsit zsírral kikenünk vagy sütőpapírral kibélelünk, rátesszük a hússzeleteket, megkenjük a tejföllel vagy majonézzel (amibe belekevertük a zúzott fokhagymát).
- A szószra egy szelet hagymát és egy szelet paradicsomot teszünk, majd 200 fokon 20 percig sütjük.
- Ezután reszelt sajttal megszórjuk, majd további 15 percig sütjük.
- Zöldséggel, rizzsel vagy burgonyapürével tálaljuk. Jó étvágyat!
Forrás: Vk
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS