Ezt az ünnepi ebédet egy vasárnap alkalmával készítettem el a családnak. Nem is tudom, miért, de elég sokáig nem készítettem, majd gondoltam egyet, felcsaptam a szakácskönyvemet és ismét rátaláltam a réteges sertésszeletre. A hús fantasztikus, a feltétek magáért beszélnek (fűszerek, mustár, kolbász, sok-sok sajt), a tejszíntől pedig csodásan puha és lágy lesz. Köretnek rizst és steak burgonyát választottam, megbolondítva friss zöldséggel. Szerző: Milka
A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk és borsozzuk, a kolbászt felszeleteljük (srégen, hogy nagyobb legyen a felület), a vöröshagymát félhold alakúr vágjuk, a fokhagymát is felszeleteljük, a sajtot lereszeljük vagy előkészítjük a lapokat.
A tepsit olajjal kikenjük (kb. 125-150 ml). Rátesszük a hússzeleteket, ízlés szerint őrölt köménnyel és kakukkfűvel megszórjuk, mustárral megkenjük, rátesszük a kolbászt és a sajtot.
Ezután lefedjük a vöröshagymával és a fokhagymával, ízlés szerint reszelt sajttal megszórhatjuk vagy még egy réteg sajtlapot helyezünk rá – ki mit szeret.
Óvatosan ráöntjük a főzőtejszínt, pirospaprikával megszórjuk. Alufóliával lefedjük és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük.
Az alufóliát eltávolítjuk, majd visszatesszük a sütőbe és további 30 percig sütjük.
Sütés közben, ha a tejszín elfőne, akkor alaplével még felönthetjük (esetleg vízzel elkevert leveskockával). Rizzsel és steak burgonyával tálaljuk.