Reteksaláta majonézes-joghurtos öntettel

Sokszor sajnálom, hogy nincs kertem és a jobbnál jobb zöldségeket kénytelen vagyok boltban beszerezni. Szerencsére azért a bolti zöldségeket is jóízűen el lehet fogyasztani és finomabbnál finomabb salátákat lehet készíteni. A nyár nagy slágere nálunk a reteksaláta majonézes-joghurtos öntettel. A friss reszelt retket salátalevéllel és újhagymával keverem el, az öntetet még egy kis citromlével ízesítem, a teljes kompozíciót pedig hidegen tálalom, szeletelt főtt tojással. Szerző: Lacusin

Hozzáadta:, 28.6.2018
Kategória: Saláták
Előkészítési idő:
Reteksaláta majonézes-joghurtos öntettel

Hozzávalók

1 csokorretek
1 dblittle gam vagy szívsaláta
100 gmajonéz
2 ev. kanálnatúr joghurt
1 ev. kanálcitromlé
3 dbújhagyma
csipet só
1 dbfőtt tojás

Elkészítés menete

  1. A retket megmossuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
  2. Az újhagymát szintén megtisztítjuk, felkarikázzuk vagy még apróbbra vágjuk.
  3. A salátát kis darabra tépjük vagy vékonyra szeleteljük. A zöldségeket elkeverjük és sózzuk.
  4. A majonézt a joghurttal elkeverjük, citromlével ízesítjük, majd ráöntjük a zöldségre.
  5. Szeletet főtt tojással díszítjük, hidegen tálaljuk.