Reteksaláta majonézes-joghurtos öntettel

Hozzáadta: TopPetra, 28.6.2018
Kategória: Saláták, Főétkezések, Ebéd, Vacsora, Zöldségsaláták, Öntetek és dresszingek
KÜLDÖTT KÉPEK
Sokszor sajnálom, hogy nincs kertem és a jobbnál jobb zöldségeket kénytelen vagyok boltban beszerezni. Szerencsére azért a bolti zöldségeket is jóízűen el lehet fogyasztani és finomabbnál finomabb salátákat lehet készíteni. A nyár nagy slágere nálunk a reteksaláta majonézes-joghurtos öntettel. A friss reszelt retket salátalevéllel és újhagymával keverem el, az öntetet még egy kis citromlével ízesítem, a teljes kompozíciót pedig hidegen tálalom, szeletelt főtt tojással. Szerző: Lacusin
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 28.6.2018
Kategória: Saláták, Főétkezések, Ebéd, Vacsora, Zöldségsaláták, Öntetek és dresszingek
Előkészítés:
ALAPANYAGOK
1 csokorretek
1 dblittle gam vagy szívsaláta
100 gmajonéz
2 ev. kanálnatúr joghurt
1 ev. kanálcitromlé
3 dbújhagyma
csipet só
1 dbfőtt tojás
- Az újhagymát szintén megtisztítjuk, felkarikázzuk vagy még apróbbra vágjuk.
- A salátát kis darabra tépjük vagy vékonyra szeleteljük. A zöldségeket elkeverjük és sózzuk.
- Szeletet főtt tojással díszítjük, hidegen tálaljuk.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS