Retró sertéshúsos-zöldséges rizs

Recept Retró sertéshúsos-zöldséges rizs

Hozzáadta: TopPetra, 21.4.2020

Kategória: Köretek, Húsételek, Sertéshús, Főétkezések, Ebéd, Rizs, Sósan, Rizottó

KÜLDÖTT KÉPEK

Hát, lehet, sokunknak a menzakaja jut eszébe erről a receptről, de azért minőségi alapanyagokból nagyon finomra lehet készíteni! Nekünk otthon rizottó néven futott a dolog, de ezért az olaszok biztosan leszednék a fejemet. A lényeg, hogy a puha sertéshúsból (kvázi pörköltalapnak indult), főtt rizsből és konzerv zöldségből is lehet finomságot alkotni. Szerző: Nada I (Rebeka)

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 21.4.2020

Kategória: Köretek, Húsételek, Sertéshús, Főétkezések, Ebéd, Rizs, Sósan, Rizottó

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

300 mlrizs
500 gsovány sertéshús
1 dbvöröshagyma
1 csokorújhagyma
1 ev. kanálzsír
ízlés szerint őrölt pirospaprika
ízlés szerint őrölt kömény
ízlés szerint só és bors
200 mlalaplé
zöldségkonzerv

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A rizst klasszikus módon puhára főzzük. Amíg a rizs készül, a húst felkockázzuk.
  2. A zsírt serpenyőbe tesszük, felolvasztjuk, rátesszük az apróra vágott vöröshagymát és a felkarikázott újhagymát. A hagymákat üvegesre pároljuk, majd megpirítjuk rajta a sertéshúst. Ezután ízesítjük a pirospaprikával, sóval, borssal, őrölt köménnyel. Felöntjük az alaplével és a húst puhára főzzük. Ha kell, akkor tovább ízesíthetjük, és ha a folyadék kevésnek tűnik, akkor öntünk még hozzá.
  3. Amikor a husi már puha, a konzervzöldséget lecsepegtetjük, hozzáadjuk a húshoz, majd a rizst is és elkeverjük.
  4. Megkóstoljuk, és ha kell, akkor tovább ízesítjük.
  5. Tányérra szedjük, reszelt sajttal megszórhatjuk.

Szerző: Nada I. (Rebeka)

OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás