Retró sertéshúsos-zöldséges rizs

Hát, lehet, sokunknak a menzakaja jut eszébe erről a receptről, de azért minőségi alapanyagokból nagyon finomra lehet készíteni! Nekünk otthon rizottó néven futott a dolog, de ezért az olaszok biztosan leszednék a fejemet. A lényeg, hogy a puha sertéshúsból (kvázi pörköltalapnak indult), főtt rizsből és konzerv zöldségből is lehet finomságot alkotni. Szerző: Nada I (Rebeka)

Hozzáadta:, 21.4.2020
Kategória: Főételek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Retró sertéshúsos-zöldséges rizs

Hozzávalók

300 mlrizs
500 gsovány sertéshús
1 dbvöröshagyma
1 csokorújhagyma
1 ev. kanálzsír
ízlés szerint őrölt pirospaprika
ízlés szerint őrölt kömény
ízlés szerint só és bors
200 mlalaplé
zöldségkonzerv

Elkészítés menete

  1. A rizst klasszikus módon puhára főzzük. Amíg a rizs készül, a húst felkockázzuk.
  2. A zsírt serpenyőbe tesszük, felolvasztjuk, rátesszük az apróra vágott vöröshagymát és a felkarikázott újhagymát. A hagymákat üvegesre pároljuk, majd megpirítjuk rajta a sertéshúst. Ezután ízesítjük a pirospaprikával, sóval, borssal, őrölt köménnyel. Felöntjük az alaplével és a húst puhára főzzük. Ha kell, akkor tovább ízesíthetjük, és ha a folyadék kevésnek tűnik, akkor öntünk még hozzá.
  3. Amikor a husi már puha, a konzervzöldséget lecsepegtetjük, hozzáadjuk a húshoz, majd a rizst is és elkeverjük.
  4. Megkóstoljuk, és ha kell, akkor tovább ízesítjük.
  5. Tányérra szedjük, reszelt sajttal megszórhatjuk.

Szerző: Nada I. (Rebeka)