Retró sertéshúsos-zöldséges rizs

Hozzáadta: TopPetra, 21.4.2020
Kategória: Főételek, Köretek, Húsételek, Sertéshús, Főétkezések, Ebéd, Rizs, Sósan, Rizottó
KÜLDÖTT KÉPEK
Hát, lehet, sokunknak a menzakaja jut eszébe erről a receptről, de azért minőségi alapanyagokból nagyon finomra lehet készíteni! Nekünk otthon rizottó néven futott a dolog, de ezért az olaszok biztosan leszednék a fejemet. A lényeg, hogy a puha sertéshúsból (kvázi pörköltalapnak indult), főtt rizsből és konzerv zöldségből is lehet finomságot alkotni. Szerző: Nada I (Rebeka)
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 21.4.2020
Kategória: Főételek, Köretek, Húsételek, Sertéshús, Főétkezések, Ebéd, Rizs, Sósan, Rizottó
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
300 mlrizs
500 gsovány sertéshús
1 dbvöröshagyma
1 csokorújhagyma
1 ev. kanálzsír
ízlés szerint őrölt pirospaprika
ízlés szerint őrölt kömény
ízlés szerint só és bors
200 mlalaplé
zöldségkonzerv
- A rizst klasszikus módon puhára főzzük. Amíg a rizs készül, a húst felkockázzuk.
- A zsírt serpenyőbe tesszük, felolvasztjuk, rátesszük az apróra vágott vöröshagymát és a felkarikázott újhagymát. A hagymákat üvegesre pároljuk, majd megpirítjuk rajta a sertéshúst. Ezután ízesítjük a pirospaprikával, sóval, borssal, őrölt köménnyel. Felöntjük az alaplével és a húst puhára főzzük. Ha kell, akkor tovább ízesíthetjük, és ha a folyadék kevésnek tűnik, akkor öntünk még hozzá.
- Amikor a husi már puha, a konzervzöldséget lecsepegtetjük, hozzáadjuk a húshoz, majd a rizst is és elkeverjük.
- Megkóstoljuk, és ha kell, akkor tovább ízesítjük.
- Tányérra szedjük, reszelt sajttal megszórhatjuk.
Szerző: Nada I. (Rebeka)
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS