Ribizlihabos sütemény

Hozzáadta: Babu27, 12.2.2017
Kategória: Desszertek, sütemények, Gyümölcs szerint, Ribizli, Édes sütemények
A kissé savanykás és fanyar ribizli számos sütemény alapja. Akár frissen, akár fagyasztva, nagyon finom desszert varázsolható belőle: muffin, piskóta, kekszek… A mostani választásom a ribizlihabos süteményre esett, ami a puha, kicsit zsírosabb tésztát vegyíti a könnyed ribizlis tojáshabbal. Ha elkészült, az ízek szinte összeolvadnak a szájban. A ribizli savanyú ízét tökéletesen ellensúlyozza az édes, puha tojáshab. Igazi gyümölcsös kísértés, ami télen is készíthető. A ribizlihabhoz a fagyasztott gyümölcs is tökéletesen megfelel.
Hozzáadta: Babu27, 12.2.2017
Kategória: Desszertek, sütemények, Gyümölcs szerint, Ribizli, Édes sütemények
ALAPANYAGOK
- A lisztet, margarint, porcukrot és a 4 tojás sárgáját egy csipet sóval tésztává dolgozzuk, tepsi nagyságúra nyújtjuk, majd egy sütőpapírral kibélelt tepsiben 180 fokon 15 percig sütjük.
- Ezután kivesszük a tésztát a sütőből és megkenjük a ribizlis habbal. A ribizlis habhoz a tojásfehérjéből egy csipet sóval kemény habot verünk, majd kanalanként beledolgozzuk a 200 g kristálycukrot.
- Ezután belekeverjük a ribizlit. Ha fagyasztott ribizlink van, azt még fagyosan keverjük bele a habba.
- A ribizlis habot rákanalazzuk a tésztára, majd visszatesszük a sütőbe és addig sütjük, amíg a teteje kicsit meg nem pirul.
Szerző: Nada I. (Rebeka)