Ribizlihabos sütemény

A kissé savanykás és fanyar ribizli számos sütemény alapja. Akár frissen, akár fagyasztva, nagyon finom desszert varázsolható belőle: muffin, piskóta, kekszek… A mostani választásom a ribizlihabos süteményre esett, ami a puha, kicsit zsírosabb tésztát vegyíti a könnyed ribizlis tojáshabbal. Ha elkészült, az ízek szinte összeolvadnak a szájban. A ribizli savanyú ízét tökéletesen ellensúlyozza az édes, puha tojáshab. Igazi gyümölcsös kísértés, ami télen is készíthető. A ribizlihabhoz a fagyasztott gyümölcs is tökéletesen megfelel.

Hozzáadta:, 12.2.2017
Kategória: Desszertek, sütemények
Recept Ribizlihabos sütemény

Hozzávalók

320 gbúzafinomliszt
220 gmargarin
100 gporcukor
4 dbtojás szétválasztva
kb. 1/2 kgribizli (piros)
200 gkristálycukor

Elkészítés menete

  1. A lisztet, margarint, porcukrot és a 4 tojás sárgáját egy csipet sóval tésztává dolgozzuk, tepsi nagyságúra nyújtjuk, majd egy sütőpapírral kibélelt tepsiben 180 fokon 15 percig sütjük.
  2. Ezután kivesszük a tésztát a sütőből és megkenjük a ribizlis habbal. A ribizlis habhoz a tojásfehérjéből egy csipet sóval kemény habot verünk, majd kanalanként beledolgozzuk a 200 g kristálycukrot.
  3. Ezután belekeverjük a ribizlit. Ha fagyasztott ribizlink van, azt még fagyosan keverjük bele a habba.
  4. A ribizlis habot rákanalazzuk a tésztára, majd visszatesszük a sütőbe és addig sütjük, amíg a teteje kicsit meg nem pirul.

Szerző: Nada I. (Rebeka)