TopReceptek.hu Gyümölcs szerint Sárgabarack Ribizlis-barackos szelet
Ribizlis-barackos szelet
Recept Ribizlis-barackos szelet
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   22.7.2020

Ribizlis-barackos szelet

Gyümölcs, gyümölcs, gyümölcs! Ez az egyik fő hozzávalója a ribizlis-barackos szeletnek. A lágy, tejfölös-édes tésztára jó sok gyümölcsöt pakolunk, majd az egészet a sütőben készre sütjük. Én a sütés előtt a gyümölcsöket még kristálycukorral is bőven megszórom, ha pedig kedvem tartja, akkor a sütés után még egy jó adag porcukorral is meghintem.

25 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Szükségünk lesz:

5 dl
rétesliszt
2 db
tojás
4 dl
tejföl
2 dl
kristálycukor
1 csomag
sütőpor
csipet só
ribizli
sárgabarack vagy őszibarack
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tojást a tejföllel és cukorral addig keverjük, amíg a cukor fel nem oldódik. Ezután került bele a sütőporral és csipet sóval elkevert liszt.
  2. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
  3. A gyümölcsöt megmossuk, a barackot félbe vágjuk és a magot eltávolítjuk, majd ízlés szerint kisebb darabokra vágjuk.
  4. A magas falú tepsit sütőpapírral kibéleljük, beleöntjük a tésztát, elegyengetjük, majd rátesszük a gyümölcsöt.
  5. A tetejét ízlés szerint kristálycukorral megszórjuk. Sütőbe tesszük, majd 30 perc alatt készre sütjük. Miután megsült, porcukorral meghinthetjük. Jó étágyat!
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása