Ribizlis-barackos szelet

Gyümölcs, gyümölcs, gyümölcs! Ez az egyik fő hozzávalója a ribizlis-barackos szeletnek. A lágy, tejfölös-édes tésztára jó sok gyümölcsöt pakolunk, majd az egészet a sütőben készre sütjük. Én a sütés előtt a gyümölcsöket még kristálycukorral is bőven megszórom, ha pedig kedvem tartja, akkor a sütés után még egy jó adag porcukorral is meghintem.

Hozzáadta:, 22.7.2020
Kategória: Desszertek, sütemények, Gyümölcsös édességek, sütemények, Barack
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Ribizlis-barackos szelet

Hozzávalók

Szükségünk lesz:
5 dlrétesliszt
2 dbtojás
4 dltejföl
2 dlkristálycukor
1 csomagsütőpor
csipet só
ribizli
sárgabarack vagy őszibarack

Elkészítés menete

  1. A tojást a tejföllel és cukorral addig keverjük, amíg a cukor fel nem oldódik. Ezután került bele a sütőporral és csipet sóval elkevert liszt.
  2. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
  3. A gyümölcsöt megmossuk, a barackot félbe vágjuk és a magot eltávolítjuk, majd ízlés szerint kisebb darabokra vágjuk.
  4. A magas falú tepsit sütőpapírral kibéleljük, beleöntjük a tésztát, elegyengetjük, majd rátesszük a gyümölcsöt.
  5. A tetejét ízlés szerint kristálycukorral megszórjuk. Sütőbe tesszük, majd 30 perc alatt készre sütjük. Miután megsült, porcukorral meghinthetjük. Jó étágyat!