Ribizlis-barackos szelet

Recept Ribizlis-barackos szelet
KÜLDÖTT KÉPEK

Gyümölcs, gyümölcs, gyümölcs! Ez az egyik fő hozzávalója a ribizlis-barackos szeletnek. A lágy, tejfölös-édes tésztára jó sok gyümölcsöt pakolunk, majd az egészet a sütőben készre sütjük. Én a sütés előtt a gyümölcsöket még kristálycukorral is bőven megszórom, ha pedig kedvem tartja, akkor a sütés után még egy jó adag porcukorral is meghintem.

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Szükségünk lesz:

5 dlrétesliszt
2 dbtojás
4 dltejföl
2 dlkristálycukor
1 csomagsütőpor
csipet só
ribizli
sárgabarack vagy őszibarack

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tojást a tejföllel és cukorral addig keverjük, amíg a cukor fel nem oldódik. Ezután került bele a sütőporral és csipet sóval elkevert liszt.
  2. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
  3. A gyümölcsöt megmossuk, a barackot félbe vágjuk és a magot eltávolítjuk, majd ízlés szerint kisebb darabokra vágjuk.
  4. A magas falú tepsit sütőpapírral kibéleljük, beleöntjük a tésztát, elegyengetjük, majd rátesszük a gyümölcsöt.
  5. A tetejét ízlés szerint kristálycukorral megszórjuk. Sütőbe tesszük, majd 30 perc alatt készre sütjük. Miután megsült, porcukorral meghinthetjük. Jó étágyat!
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás