TopReceptek.hu Gyümölcs szerint Sárgabarack Ribizlis-barackos szelet
Ribizlis-barackos szelet
Recept Ribizlis-barackos szelet
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra    ·   22.7.2020

Ribizlis-barackos szelet

Gyümölcs, gyümölcs, gyümölcs! Ez az egyik fő hozzávalója a ribizlis-barackos szeletnek. A lágy, tejfölös-édes tésztára jó sok gyümölcsöt pakolunk, majd az egészet a sütőben készre sütjük. Én a sütés előtt a gyümölcsöket még kristálycukorral is bőven megszórom, ha pedig kedvem tartja, akkor a sütés után még egy jó adag porcukorral is meghintem.

25 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés

SZEZONÁLIS ÉTELEK

Alapanyagok

Szükségünk lesz:

5 dl
rétesliszt
2 db
tojás
4 dl
tejföl
2 dl
kristálycukor
1 csomag
sütőpor
csipet só
ribizli
sárgabarack vagy őszibarack
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tojást a tejföllel és cukorral addig keverjük, amíg a cukor fel nem oldódik. Ezután került bele a sütőporral és csipet sóval elkevert liszt.
  2. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
  3. A gyümölcsöt megmossuk, a barackot félbe vágjuk és a magot eltávolítjuk, majd ízlés szerint kisebb darabokra vágjuk.
  4. A magas falú tepsit sütőpapírral kibéleljük, beleöntjük a tésztát, elegyengetjük, majd rátesszük a gyümölcsöt.
  5. A tetejét ízlés szerint kristálycukorral megszórjuk. Sütőbe tesszük, majd 30 perc alatt készre sütjük. Miután megsült, porcukorral meghinthetjük. Jó étágyat!

Videó kóstolók

Rövid videó kóstolók, ennek nem lehet ellenállni

Receptgyűjtemények

Válasszon egy helyen a legjobb receptek közül

Több gyűjtemény
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása

Legújabb receptek

Minden nap tipp ízletes fogásokra az egész családnak

Több recept