Ribizlis-bögrés kevert sütemény

Recept Ribizlis-bögrés kevert sütemény
KÜLDÖTT KÉPEK

Újabb gyümölcsös finomság a mindennapokra. Elismerem, ősszel már nem igazán lehet ribizlihez hozzányúlni, de akinek van lefagyasztva, az ne habozzon és próbálja ki a ribizlis-bögrés kevert süteményt. Persze akár más gyümölcsöt is használhatunk, gusztus és ízlés dolga. A tésztája egyben az édes morzsa alapanyaga is, így gyakorlatilag két legyet tudunk ütni egy csapásra. Szerző: Dorisa

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

1 bögre = 250 ml

3 bögrerétesliszt
1,5 bögrekristálycukor
3 dbtojás
2 kv. kanálszódabikarbóna
2 csomagvaníliacukor
200 gmargarin
400 gribizli vagy más gyümölcs
450 mltejföl

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A lisztet, cukrot, vaníliacukrot tálba tesszük, hozzáadjuk a puha margarint és addig keverjük, amíg morzsát nem kapunk. Egy maréknyit kiveszünk, amivel majd megszórjuk a süteményt a végén.
  2. A nagyobb tésztaadaghoz hozzáadjuk a tojást, a szódabikarbónát és a tejfölt.
  3. Tészta állagúra dolgozzuk, majd sütőpapírral kibélelt, közepes nagyságú tepsibe tesszük.
  4. A ribizlivel vagy más gyümölccsel megszórjuk. A tetejére kerül a félretett morzsa, majd 180 fokra előmelegített sütőben 45 percig sütjük.
  5. A megsült süteményt kihűtjük, felkockázzuk. Porcukorral megszórhatjuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás