Ribizlis-bögrés kevert sütemény

Hozzáadta: TopPetra, 8.10.2019
Kategória: Desszertek, sütemények, Kevert sütemények, Gyümölcs szerint, Ribizli, Édes sütemények
KÜLDÖTT KÉPEK
Újabb gyümölcsös finomság a mindennapokra. Elismerem, ősszel már nem igazán lehet ribizlihez hozzányúlni, de akinek van lefagyasztva, az ne habozzon és próbálja ki a ribizlis-bögrés kevert süteményt. Persze akár más gyümölcsöt is használhatunk, gusztus és ízlés dolga. A tésztája egyben az édes morzsa alapanyaga is, így gyakorlatilag két legyet tudunk ütni egy csapásra. Szerző: Dorisa
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 8.10.2019
Kategória: Desszertek, sütemények, Kevert sütemények, Gyümölcs szerint, Ribizli, Édes sütemények
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
1 bögre = 250 ml
3 bögrerétesliszt
1,5 bögrekristálycukor
3 dbtojás
2 kv. kanálszódabikarbóna
2 csomagvaníliacukor
200 gmargarin
400 gribizli vagy más gyümölcs
450 mltejföl
- A lisztet, cukrot, vaníliacukrot tálba tesszük, hozzáadjuk a puha margarint és addig keverjük, amíg morzsát nem kapunk. Egy maréknyit kiveszünk, amivel majd megszórjuk a süteményt a végén.
- Tészta állagúra dolgozzuk, majd sütőpapírral kibélelt, közepes nagyságú tepsibe tesszük.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Rybízová smetanová bublanina.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS