TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Kevert sütemények Ribizlis kevert sütemény – ahogy nagymamám készíti
Ribizlis kevert sütemény – ahogy nagymamám készíti
Recept Ribizlis kevert sütemény – ahogy nagymamám készíti
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   11.5.2018

Ribizlis kevert sütemény – ahogy nagymamám készíti

Néha a legegyszerűbb sütemények a legjobbak. Főleg akkor, ha azt olyan valakitől lessük el, aki szívét-lelkét beleadja a sütésbe. Nekem különleges élmény a ribizlis kevert sütemény, amit nagymamán szokott készíteni. Az édes tésztát remekül kiegészíti a ribizli fanyar íze. A nagymamám mindig morzsával szórta meg a tetejét, ezt a lépést én is ellestem tőle, én is alkalmazom. A kész sütemény szinte szétolvad a nyelven. Szerző: Mineralka

25 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
3 bögre
rétesliszt
1,5 bögre
kristálycukor
2 dcl
olaj
3 db
tojás
2,5-3 dcl
tej
1 csomag
sütőpor
ribizli
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A lisztet, a kristálycukrot és az olajat jó alaposan elkeverjük, majd egy bögrényit a keverékből félreteszünk.
  2. A nagyobb adag keverékhez hozzáadjuk tojásokat, a tejet és a sütőport. Jó alaposan eldolgozzuk, majd a tésztát kivajazott és kilisztezett tepsibe öntjük.
  3. Rátesszük a megmosott ribizlit, a tetejére pedig rátesszük a morzsát – abból a keverékből, amit az elején félretettünk.
  4. 180 fokon kb. 30 percig sütjük, de azért érdemes figyelemmel kísérni, mert minden sütő más.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása