Ribizlis kevert sütemény – ahogy nagymamám készíti

Néha a legegyszerűbb sütemények a legjobbak. Főleg akkor, ha azt olyan valakitől lessük el, aki szívét-lelkét beleadja a sütésbe. Nekem különleges élmény a ribizlis kevert sütemény, amit nagymamán szokott készíteni. Az édes tésztát remekül kiegészíti a ribizli fanyar íze. A nagymamám mindig morzsával szórta meg a tetejét, ezt a lépést én is ellestem tőle, én is alkalmazom. A kész sütemény szinte szétolvad a nyelven. Szerző: Mineralka

Hozzáadta:admin, 11.5.2018
Kategória: Desszertek, Sütemények
Ribizlis kevert sütemény – ahogy nagymamám készíti

Hozzávalók

3 bögrerétesliszt
1,5 bögrekristálycukor
2 dclolaj
3 db tojás
2,5-3 dcltej
1 csomagsütőpor
ribizli

Elkészítés menete

  1. A lisztet, a kristálycukrot és az olajat jó alaposan elkeverjük, majd egy bögrényit a keverékből félreteszünk.
  2. A nagyobb adag keverékhez hozzáadjuk tojásokat, a tejet és a sütőport. Jó alaposan eldolgozzuk, majd a tésztát kivajazott és kilisztezett tepsibe öntjük.
  3. Rátesszük a megmosott ribizlit, a tetejére pedig rátesszük a morzsát – abból a keverékből, amit az elején félretettünk.
  4. 180 fokon kb. 30 percig sütjük, de azért érdemes figyelemmel kísérni, mert minden sütő más.