Ribizlis-mákos kevert szelet

Recept Ribizlis-mákos kevert szelet
KÜLDÖTT KÉPEK

Ebben az esetben a gyümölcs és a mák kakaós tésztába került. Ez a párosítás nagyon jó ötletnek bizonyult, a család is nagyra értékelte a kísérletet. Persze itt is van lehetőség a változtatásra, ez már csak rajtunk múlik. Aki nem szereti a ribizlit, az használhat áfonyát vagy akár málnát is.

KÜLDÖTT KÉPEK

ALAPANYAGOK

Tészta

100 gdarált mák
200 gtönkölybúzaliszt
20 gkókuszreszelék
3 dbtojás
200 mltej
50 mlkókuszolaj, folyós
80 gnádcukor
1 kávéskanálsütőpor
1 csomag (20g)vaníliacukor
Ízlés szerint ribizli

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tojást a cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a tejet és olajat is.
  2. Beledolgozzuk a lisztet, mákot, sütőport, kókuszreszeléket. A kapott tésztát kör alakú (26 cm-es), sütőpapírral kibélelt tepsibe töltjük. A tetejét megszórjuk a ribizlivel.
  3. 180 fokos sütőben 30 percig sütjük.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás