TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Kevert sütemények Ribizlis-mákos kevert szelet
Ribizlis-mákos kevert szelet
Recept Ribizlis-mákos kevert szelet
TopPetra TopPetra    ·   24.2.2022

Ribizlis-mákos kevert szelet

Ebben az esetben a gyümölcs és a mák kakaós tésztába került. Ez a párosítás nagyon jó ötletnek bizonyult, a család is nagyra értékelte a kísérletet. Persze itt is van lehetőség a változtatásra, ez már csak rajtunk múlik. Aki nem szereti a ribizlit, az használhat áfonyát vagy akár málnát is.

Alapanyagok

Tészta

100 g
darált mák
200 g
tönkölybúzaliszt
20 g
kókuszreszelék
3 db
tojás
200 ml
tej
50 ml
kókuszolaj, folyós
80 g
nádcukor
1 kávéskanál
sütőpor
1 csomag (20g)
vaníliacukor
Ízlés szerint ribizli
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tojást a cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a tejet és olajat is.
  2. Beledolgozzuk a lisztet, mákot, sütőport, kókuszreszeléket. A kapott tésztát kör alakú (26 cm-es), sütőpapírral kibélelt tepsibe töltjük. A tetejét megszórjuk a ribizlivel.
  3. 180 fokos sütőben 30 percig sütjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása