Ribizlis szelet lágy habbal

Recept Ribizlis szelet lágy habbal

Hozzáadta: TopPetra, 14.8.2021

Kategória: Desszertek, sütemények, Ribizli, Gyümölcs szerint

KÜLDÖTT KÉPEK

Luxus édesség mindennapokra, ünnepekre. Egyszerre édes és savanyú, köszönhetően a ribizlinek. Szerző: Marta

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 14.8.2021

Kategória: Desszertek, sütemények, Ribizli, Gyümölcs szerint

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tészta:

500 grétesliszt
180 gporcukor
250 gvaj
5 dbtojássárga
1 csomagsütőpor

Tojáshab:

5 dbtojásfehérje
250 gporcukor

Kell még:

1 kgribizli

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A lisztet, cukrot, tojássárgát, vajat, sütőport tésztává dolgozzuk.
  2. A tésztát kivajazott és liszttel beszórt tepsire tesszük. A tésztát kezünkkel igazítjuk, a tepsi oldalára is kell, hogy kerüljön, hogy az esetleges nedvesség, gyümölcslé ne folyjon ki.
  3. Rászórjuk a megmosott és megszárított ribizlit. 180 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük.
  4. A tojásfehérjét a cukorral gőzfürdő felett felverjük.
  5. 25 perc elteltével a tésztát kivesszük a sütőből, rátesszük a tojáshabot, majd 15 percre visszatesszük a sütőbe.
  6. Ügyeljünk arra, hogy a tojáshab ne égjen meg. Ha szükséges, akkor előbb kivesszük a sütőből.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás