Ribizlis szelet lágy habbal

Hozzáadta: TopPetra, 14.8.2021
Kategória: Desszertek, sütemények, Ribizli, Gyümölcs szerint
KÜLDÖTT KÉPEK
Luxus édesség mindennapokra, ünnepekre. Egyszerre édes és savanyú, köszönhetően a ribizlinek. Szerző: Marta
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 14.8.2021
Kategória: Desszertek, sütemények, Ribizli, Gyümölcs szerint
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
Tészta:
500 grétesliszt
180 gporcukor
250 gvaj
5 dbtojássárga
1 csomagsütőpor
Tojáshab:
5 dbtojásfehérje
250 gporcukor
Kell még:
1 kgribizli
- A lisztet, cukrot, tojássárgát, vajat, sütőport tésztává dolgozzuk.
- A tésztát kivajazott és liszttel beszórt tepsire tesszük. A tésztát kezünkkel igazítjuk, a tepsi oldalára is kell, hogy kerüljön, hogy az esetleges nedvesség, gyümölcslé ne folyjon ki.
- Rászórjuk a megmosott és megszárított ribizlit. 180 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük.
- A tojásfehérjét a cukorral gőzfürdő felett felverjük.
- 25 perc elteltével a tésztát kivesszük a sütőből, rátesszük a tojáshabot, majd 15 percre visszatesszük a sütőbe.
- Ügyeljünk arra, hogy a tojáshab ne égjen meg. Ha szükséges, akkor előbb kivesszük a sütőből.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Rybízový koláč se sněhovou čepičkou.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Ríbezľový koláč so snehovou čiapočkou.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Johannisbeerkuchen mit Baiserhaube an.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS