TopReceptek.hu Gyümölcs szerint Ribizli Ribizlis szelet lágy habbal
Ribizlis szelet lágy habbal
Recept Ribizlis szelet lágy habbal
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Luxus édesség mindennapokra, ünnepekre. Egyszerre édes és savanyú, köszönhetően a ribizlinek. Szerző: Marta

TopPetra TopPetra    ·   14.8.2021

Ribizlis szelet lágy habbal

Luxus édesség mindennapokra, ünnepekre. Egyszerre édes és savanyú, köszönhetően a ribizlinek. Szerző: Marta

20 perc
Elkészítés
40 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

500 g
rétesliszt
180 g
porcukor
250 g
vaj
5 db
tojássárga
1 csomag
sütőpor

Tojáshab:

5 db
tojásfehérje
250 g
porcukor

Kell még:

1 kg
ribizli
Recept elkészítése
Nyomtatás
20 perc
Elkészítés
40 perc
Sütés/főzés
  1. A lisztet, cukrot, tojássárgát, vajat, sütőport tésztává dolgozzuk.
  2. A tésztát kivajazott és liszttel beszórt tepsire tesszük. A tésztát kezünkkel igazítjuk, a tepsi oldalára is kell, hogy kerüljön, hogy az esetleges nedvesség, gyümölcslé ne folyjon ki.
  3. Rászórjuk a megmosott és megszárított ribizlit. 180 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük.
  4. A tojásfehérjét a cukorral gőzfürdő felett felverjük.
  5. 25 perc elteltével a tésztát kivesszük a sütőből, rátesszük a tojáshabot, majd 15 percre visszatesszük a sütőbe.
  6. Ügyeljünk arra, hogy a tojáshab ne égjen meg. Ha szükséges, akkor előbb kivesszük a sütőből.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása