Ribizlis szelet morzsával, kelesztés nélkül

Hozzáadta: TopPetra, 11.9.2018
Kategória: Desszertek, sütemények, Gyümölcs szerint, Ribizli, Édes sütemények
KÜLDÖTT KÉPEK
A gyümölcsös sütemények teszik igazán izgalmassá a konyhaművészetet. Megannyi íz, szín, illat, textúra. A ribizlis szelet morzsával, kelesztés nélkül is színessé teszi a konyhaművészetet. A puha tésztára nemcsak friss ribizli, hanem finom túrós feltét is kerül, a tetejét pedig édes morzsával szórom meg. Már a sütés során érezni az édes illatot, ami még kívánatosabbá teszi a süteményt. Egy adag forró kávéhoz, teához, kakaóhoz tökéletes. Szerző: Rebeka
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 11.9.2018
Kategória: Desszertek, sütemények, Gyümölcs szerint, Ribizli, Édes sütemények
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
Alap:
60 gvaj
150 gkristálycukor
2 dbtojás
500 grétesliszt
1/2 csomagsütőpor
330 mltej
Feltét:
ízlés szerint ribizli
250 glágy túró
1 dbtojás
1 csomagvaníliacukor
Morzsához:
60 gkristálycukor (1/4 bögre)
2 ev. kanálvaj
250 grétesliszt (1 bögre)
- A puha vajat a két tojással és kristálycukorral habosra verjük. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, a tejet és sima állagú tésztát készítünk.
- A tésztát kivajazott és liszttel beszórt tepsibe öntjük.
- A túrót a tojással és vaníliacukorral elkeverjük, rákanalazzuk a tészta tetejére, friss ribizlivel megszórjuk, morzsával megszórjuk.
- A morzsához a hozzávalókat eldolgozzuk.
- 180 fokon 30 perc alatt készre sütjük.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Vynikající koláček s rybízem a tvarohem bez kynutí.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Vynikajúci koláčik s ríbezľami a tvarohom bez kysnutia.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Leckerer Quark-Johannisbeer-Kuchen ohne Gehzeit an.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS