Ribizlis szelet morzsával, kelesztés nélkül

A gyümölcsös sütemények teszik igazán izgalmassá a konyhaművészetet. Megannyi íz, szín, illat, textúra. A ribizlis szelet morzsával, kelesztés nélkül is színessé teszi a konyhaművészetet. A puha tésztára nemcsak friss ribizli, hanem finom túrós feltét is kerül, a tetejét pedig édes morzsával szórom meg. Már a sütés során érezni az édes illatot, ami még kívánatosabbá teszi a süteményt. Egy adag forró kávéhoz, teához, kakaóhoz tökéletes. Szerző: Rebeka

Hozzáadta:, 11.9.2018
Kategória: Desszertek, Sütemények
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Ribizlis szelet morzsával, kelesztés nélkül

Hozzávalók

Alap:
60 gvaj
150 gkristálycukor
2 dbtojás
500 grétesliszt
1/2 csomagsütőpor
330 mltej
Feltét:
ízlés szerint ribizli
250 glágy túró
1 dbtojás
1 csomagvaníliacukor
Morzsához:
60 gkristálycukor (1/4 bögre)
2 ev. kanálvaj
250 grétesliszt (1 bögre)

Elkészítés menete

  1. A puha vajat a két tojással és kristálycukorral habosra verjük. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, a tejet és sima állagú tésztát készítünk.
  2. A tésztát kivajazott és liszttel beszórt tepsibe öntjük.
  3. A túrót a tojással és vaníliacukorral elkeverjük, rákanalazzuk a tészta tetejére, friss ribizlivel megszórjuk, morzsával megszórjuk.
  4. A morzsához a hozzávalókat eldolgozzuk.
  5. 180 fokon 30 perc alatt készre sütjük.