TopReceptek.hu Gyümölcs szerint Ribizli Ribizlis szelet morzsával, kelesztés nélkül
Ribizlis szelet morzsával, kelesztés nélkül
Recept Ribizlis szelet morzsával, kelesztés nélkül
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

A gyümölcsös sütemények teszik igazán izgalmassá a konyhaművészetet. Megannyi íz, szín, illat, textúra. A ribizlis szelet morzsával, kelesztés nélkül is színessé teszi a konyhaművészetet. A puha tésztára nemcsak friss ribizli, hanem finom túrós feltét is kerül, a tetejét pedig édes morzsával szórom meg. Már a sütés során érezni az édes illatot, ami még kívánatosabbá teszi a süteményt. Egy adag forró kávéhoz, teához, kakaóhoz tökéletes. Szerző: Rebeka

TopPetra TopPetra    ·   11.9.2018

Ribizlis szelet morzsával, kelesztés nélkül

A gyümölcsös sütemények teszik igazán izgalmassá a konyhaművészetet. Megannyi íz, szín, illat, textúra. A ribizlis szelet morzsával, kelesztés nélkül is színessé teszi a konyhaművészetet. A puha tésztára nemcsak friss ribizli, hanem finom túrós feltét is kerül, a tetejét pedig édes morzsával szórom meg. Már a sütés során érezni az édes illatot, ami még kívánatosabbá teszi a süteményt. Egy adag forró kávéhoz, teához, kakaóhoz tökéletes. Szerző: Rebeka

20 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Alap:

60 g
vaj
150 g
kristálycukor
2 db
tojás
500 g
rétesliszt
1/2 csomag
sütőpor
330 ml
tej

Feltét:

ízlés szerint ribizli
250 g
lágy túró
1 db
tojás
1 csomag
vaníliacukor

Morzsához:

60 g
kristálycukor (1/4 bögre)
2 ev. kanál
vaj
250 g
rétesliszt (1 bögre)
Recept elkészítése
Nyomtatás
20 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés
  1. A puha vajat a két tojással és kristálycukorral habosra verjük. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, a tejet és sima állagú tésztát készítünk.
  2. A tésztát kivajazott és liszttel beszórt tepsibe öntjük.
  3. A túrót a tojással és vaníliacukorral elkeverjük, rákanalazzuk a tészta tetejére, friss ribizlivel megszórjuk, morzsával megszórjuk.
  4. A morzsához a hozzávalókat eldolgozzuk.
  5. 180 fokon 30 perc alatt készre sütjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása