Ribizlis szelet morzsával, kelesztés nélkül

Recept Ribizlis szelet morzsával, kelesztés nélkül
KÜLDÖTT KÉPEK

A gyümölcsös sütemények teszik igazán izgalmassá a konyhaművészetet. Megannyi íz, szín, illat, textúra. A ribizlis szelet morzsával, kelesztés nélkül is színessé teszi a konyhaművészetet. A puha tésztára nemcsak friss ribizli, hanem finom túrós feltét is kerül, a tetejét pedig édes morzsával szórom meg. Már a sütés során érezni az édes illatot, ami még kívánatosabbá teszi a süteményt. Egy adag forró kávéhoz, teához, kakaóhoz tökéletes. Szerző: Rebeka

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Alap:

60 gvaj
150 gkristálycukor
2 dbtojás
500 grétesliszt
1/2 csomagsütőpor
330 mltej

Feltét:

ízlés szerint ribizli
250 glágy túró
1 dbtojás
1 csomagvaníliacukor

Morzsához:

60 gkristálycukor (1/4 bögre)
2 ev. kanálvaj
250 grétesliszt (1 bögre)

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A puha vajat a két tojással és kristálycukorral habosra verjük. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, a tejet és sima állagú tésztát készítünk.
  2. A tésztát kivajazott és liszttel beszórt tepsibe öntjük.
  3. A túrót a tojással és vaníliacukorral elkeverjük, rákanalazzuk a tészta tetejére, friss ribizlivel megszórjuk, morzsával megszórjuk.
  4. A morzsához a hozzávalókat eldolgozzuk.
  5. 180 fokon 30 perc alatt készre sütjük.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás