TopReceptek.hu Édes főételek Bukta Ribizlis-túrós kevert süti
Ribizlis-túrós kevert süti
Recept Ribizlis-túrós kevert süti
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   14.8.2021

Ribizlis-túrós kevert süti

Fantasztikus finomság: szaftos, lágy, gyümölcsös. Minden megvan benne, ami egy kellemes nyári délutáni nassolást tökéletessé tesz. Szerző: Blazena

25 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

5 db
tojás
250 g
kristálycukor
1 csomag
vaníliacukor
200 ml
olaj
150 ml
tej
350 g
rétesliszt
1 csomag
sütőpor

Túrós töltelék:

500 g
lágy túró
4 ev. kanál
porcukor
1 csomag
vaníliacukor
1 ev. kanál
vanília ízű pudingpor

Szükségünk lesz még:

Ribizli
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tojásfehérjét csipet sóval habbá verjük. Kanalanként beledolgozzuk a cukrot, egyenként a tojássárgát, majd pedig felváltva az olajat és a tejet. Ezután kerül bele a sütőporral elkevert liszt.
  2. A magas falú, kb. 30x40 cm-es tepsit kivajazzuk és liszttel beszórjuk. Rátesszük a tésztát.
  3. A túrót a porcukorral és vaníliacukorral elkeverjük, majd kis kupacokat teszünk belőle a tésztára. Rászórjuk a ribizlit.
  4. 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása