Ribizliszirup, amit boltban biztos nem kapunk

Recept Ribizliszirup, amit boltban biztos nem kapunk

Hozzáadta: TopPetra, 29.8.2021

Kategória: Ribizli, Gyümölcs szerint

KÜLDÖTT KÉPEK

A házi szirupok, szörpök szerintem mindig finomabbak, mint a bolti változatok. Ezért is osztom meg ezt a receptet. Tartósítószer nélkül készül, otthoni alapanyagoból. Szerző: Ivana.

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 29.8.2021

Kategória: Ribizli, Gyümölcs szerint

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Házi ribizli
Kristálycukor
Forralt víz

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A ribizlit szárától leszedjük, alaposan átmossuk.
  2. Edénybe tesszük, kis fokozaton szétfőzzük. Közben megkeverjük. Ügyeljünk arra, hogy ne égjen oda, de ha az edény minőségi, akkor nem lesz baj.
  3. A szétfőtt ribizlit átszűrjük. Erre érdemes rásegítenünk és adott esetben a húst átpasszírozzuk. A kapott levet cukorral ízesítjük, addig főzzük, amíg a cukor fel nem oldódik. 4 l ribizliléhez kb. 1,5 l forralt vizet adunk (1 L-hez kb. 375 ml), ezzel még további 30 percig főzzük. Ezután tiszta, steril üvegbe töltjük, majd az üvegeket vízzel teli edénybe tesszük és forrástól számítva még 15 percig főzzük.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás