TopReceptek.hu Gyümölcs szerint Ribizli Ribizliszirup, amit boltban biztos nem kapunk
Ribizliszirup, amit boltban biztos nem kapunk
Recept Ribizliszirup, amit boltban biztos nem kapunk
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

A házi szirupok, szörpök szerintem mindig finomabbak, mint a bolti változatok. Ezért is osztom meg ezt a receptet. Tartósítószer nélkül készül, otthoni alapanyagoból. Szerző: Ivana.

TopPetra TopPetra    ·   29.8.2021

Ribizliszirup, amit boltban biztos nem kapunk

A házi szirupok, szörpök szerintem mindig finomabbak, mint a bolti változatok. Ezért is osztom meg ezt a receptet. Tartósítószer nélkül készül, otthoni alapanyagoból. Szerző: Ivana.

40 perc
Elkészítés
45 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
Házi ribizli
Kristálycukor
Forralt víz
Recept elkészítése
Nyomtatás
40 perc
Elkészítés
45 perc
Sütés/főzés
  1. A ribizlit szárától leszedjük, alaposan átmossuk.
  2. Edénybe tesszük, kis fokozaton szétfőzzük. Közben megkeverjük. Ügyeljünk arra, hogy ne égjen oda, de ha az edény minőségi, akkor nem lesz baj.
  3. A szétfőtt ribizlit átszűrjük. Erre érdemes rásegítenünk és adott esetben a húst átpasszírozzuk. A kapott levet cukorral ízesítjük, addig főzzük, amíg a cukor fel nem oldódik. 4 l ribizliléhez kb. 1,5 l forralt vizet adunk (1 L-hez kb. 375 ml), ezzel még további 30 percig főzzük. Ezután tiszta, steril üvegbe töltjük, majd az üvegeket vízzel teli edénybe tesszük és forrástól számítva még 15 percig főzzük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása