TopReceptek.hu Gyümölcs szerint Ribizli Ribizliszirup, amit boltban biztos nem kapunk
Ribizliszirup, amit boltban biztos nem kapunk
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra    ·   29.8.2021

Ribizliszirup, amit boltban biztos nem kapunk

A házi szirupok, szörpök szerintem mindig finomabbak, mint a bolti változatok. Ezért is osztom meg ezt a receptet. Tartósítószer nélkül készül, otthoni alapanyagoból. Szerző: Ivana.

40 perc
Elkészítés
45 perc
Sütés/főzés

SZEZONÁLIS ÉTELEK

Alapanyagok
Házi ribizli
Kristálycukor
Forralt víz
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A ribizlit szárától leszedjük, alaposan átmossuk.
  2. Edénybe tesszük, kis fokozaton szétfőzzük. Közben megkeverjük. Ügyeljünk arra, hogy ne égjen oda, de ha az edény minőségi, akkor nem lesz baj.
  3. A szétfőtt ribizlit átszűrjük. Erre érdemes rásegítenünk és adott esetben a húst átpasszírozzuk. A kapott levet cukorral ízesítjük, addig főzzük, amíg a cukor fel nem oldódik. 4 l ribizliléhez kb. 1,5 l forralt vizet adunk (1 L-hez kb. 375 ml), ezzel még további 30 percig főzzük. Ezután tiszta, steril üvegbe töltjük, majd az üvegeket vízzel teli edénybe tesszük és forrástól számítva még 15 percig főzzük.

Videó kóstolók

Rövid videó kóstolók, ennek nem lehet ellenállni

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása

Legújabb receptek

Minden nap tipp ízletes fogásokra az egész családnak

Több recept