Ringlós-fahéjas gyümölcsszelet

Kelt tészta, friss és sok ringlószilva, édes fahéjas morzsa. Ezekből a hozzávalókból rossz már nem sülhet ki, a végeredmény pedig ez az extra gyümölcsös ringlós-fahéjas gyümölcsszelet. A ringló cukortartalma nagyon magas, ezért az édes élvezetek keresőinek is tökéletes választás. A gyerekek két marokkal eszik, a férjem pedig szintén rájár a süteményre. Rólam már nem is beszélve. Ha a színvilágot kicsit fokozni szeretnénk, akkor ringlószilva és szilva keverékével is elkészíthetjük, az íze így is csodálatos.

Hozzáadta:, 17.2.2017
Kategória: Desszertek, sütemények
Recept Ringlós-fahéjas gyümölcsszelet

Hozzávalók

Tészta:
300 gbúzafinomliszt
150 mltej
1 dbtojás
50 gvaj
60 gkristálycukor
1 csomagvaníliacukor
1/2 kv. kanál
20 g friss élesztő
Morzsához:
70 gvaj
70 grétesliszt
70 gporcukor
2 kv. kanálőrölt fahéj
Szükségünk lesz:
500 gringlószilva

Elkészítés menete

  1. A lisztet egy tálba szitáljuk, a közepére egy mélyedést készítünk, beleöntünk egy kevés langyos tejet, egy kávéskanálnyi cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt. A tálat lefedjük, 15 percig pihentetjük. Ezalatt az élesztő felfut. A maradék tejben elkeverjük a tojást, hozzáadjuk a felolvasztott vajat és a többi hozzávalót. A tejes keveréket beleöntjük a kovászos lisztbe, majd az egészet tésztává dolgozzuk. Kendővel elfedjük és meleg helyen egy órát kelesztjük.
  2. Egy kiolajozott tepsire tesszük a tésztát és olajos kézzel elegyengetjük.
  3. Sűrűn megszórjuk a kimagozott és félbe vágott ringlóval, a tetejére pedig az édes fahéjas morzsa kerül. A gyümölcsös süteményt 180 fokon 20 percig sütjük.
  4. A morzsához a hozzávalókat elkeverjük.

Szerző: Nada I. (Rebeka)