TopReceptek.hu Gyümölcs szerint Szilva Ringlós-fahéjas gyümölcsszelet
Ringlós-fahéjas gyümölcsszelet
Recept Ringlós-fahéjas gyümölcsszelet
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Kelt tészta, friss és sok ringlószilva, édes fahéjas morzsa. Ezekből a hozzávalókból rossz már nem sülhet ki, a végeredmény pedig ez az extra gyümölcsös ringlós-fahéjas gyümölcsszelet. A ringló cukortartalma nagyon magas, ezért az édes élvezetek keresőinek is tökéletes választás. A gyerekek két marokkal eszik, a férjem pedig szintén rájár a süteményre. Rólam már nem is beszélve. Ha a színvilágot kicsit fokozni szeretnénk, akkor ringlószilva és szilva keverékével is elkészíthetjük, az íze így is csodálatos.

Alexa96    ·   17.2.2017

Ringlós-fahéjas gyümölcsszelet

Kelt tészta, friss és sok ringlószilva, édes fahéjas morzsa. Ezekből a hozzávalókból rossz már nem sülhet ki, a végeredmény pedig ez az extra gyümölcsös ringlós-fahéjas gyümölcsszelet. A ringló cukortartalma nagyon magas, ezért az édes élvezetek keresőinek is tökéletes választás. A gyerekek két marokkal eszik, a férjem pedig szintén rájár a süteményre. Rólam már nem is beszélve. Ha a színvilágot kicsit fokozni szeretnénk, akkor ringlószilva és szilva keverékével is elkészíthetjük, az íze így is csodálatos.

Alapanyagok

Tészta:

300 g
búzafinomliszt
150 ml
tej
1 db
tojás
50 g
vaj
60 g
kristálycukor
1 csomag
vaníliacukor
1/2 kv. kanál
20 g
friss élesztő

Morzsához:

70 g
vaj
70 g
rétesliszt
70 g
porcukor
2 kv. kanál
őrölt fahéj

Szükségünk lesz:

500 g
ringlószilva
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A lisztet egy tálba szitáljuk, a közepére egy mélyedést készítünk, beleöntünk egy kevés langyos tejet, egy kávéskanálnyi cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt. A tálat lefedjük, 15 percig pihentetjük. Ezalatt az élesztő felfut. A maradék tejben elkeverjük a tojást, hozzáadjuk a felolvasztott vajat és a többi hozzávalót. A tejes keveréket beleöntjük a kovászos lisztbe, majd az egészet tésztává dolgozzuk. Kendővel elfedjük és meleg helyen egy órát kelesztjük.
  2. Egy kiolajozott tepsire tesszük a tésztát és olajos kézzel elegyengetjük.
  3. Sűrűn megszórjuk a kimagozott és félbe vágott ringlóval, a tetejére pedig az édes fahéjas morzsa kerül. A gyümölcsös süteményt 180 fokon 20 percig sütjük.
  4. A morzsához a hozzávalókat elkeverjük.

Szerző: Nada I. (Rebeka)

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása