Rizses-fokhagymás fasírt

Recept Rizses-fokhagymás fasírt

Hozzáadta: TopPetra, 29.8.2018

Kategória: Köretek, Ebéd, Főétkezések, Rizs, Sósan

KÜLDÖTT KÉPEK

Kiváló recept a megmaradt rizs felhasználására. Ha pedig megkívánjuk, akkor egész egyszerűen a rizst megfőzzük és elkeverjük a többi hozzávalóval. A massza elkészítése ideális esetben csak 10 percet vesz igénybe, az olajban sütés pedig további 15-20 percet. A masszát kolbásszal és szalámival dobtam fel, természetesen ezeket azalapanyagokat ízlés szerint variálhatjuk. Gyors, finom fogás, megerőltetés nélkül, ami akár a család kedvence is lehet! Szerző: remcula

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 29.8.2018

Kategória: Köretek, Ebéd, Főétkezések, Rizs, Sósan

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

200 g rizs
100 greszelni való sajt
1/2 szárkolbász (amelyiket szeretjük)
50 gszalámi
1 dbtojás
5-6 gerezdfokhagyma
ízlés szerint majoránna
szükség szerint zsemlemorzsa
szükség szerint olaj sütéshez

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A rizst megfőzzük.
  2. A kolbászt és szalámit lereszeljük vagy ledaráljuk, hozzáadjuk a lereszelt sajtot, a tojást, a zúzott fokhagymát és a majoránnát, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
  3. Hozzáadjuk a főtt rizst és elkeverjük, majd botmixerrel pürésítjük.
  4. Nedves kézzel fasírtokat vagy korongokat formázunk, zsemlemorzsába forgatjuk, bő olajban megsütjük.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás