Rizses-fokhagymás fasírt

Kiváló recept a megmaradt rizs felhasználására. Ha pedig megkívánjuk, akkor egész egyszerűen a rizst megfőzzük és elkeverjük a többi hozzávalóval. A massza elkészítése ideális esetben csak 10 percet vesz igénybe, az olajban sütés pedig további 15-20 percet. A masszát kolbásszal és szalámival dobtam fel, természetesen ezeket azalapanyagokat ízlés szerint variálhatjuk. Gyors, finom fogás, megerőltetés nélkül, ami akár a család kedvence is lehet! Szerző: remcula

Hozzáadta:, 29.8.2018
Kategória: Főételek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Rizses-fokhagymás fasírt

Hozzávalók

200 g rizs
100 greszelni való sajt
1/2 szárkolbász (amelyiket szeretjük)
50 gszalámi
1 dbtojás
5-6 gerezdfokhagyma
ízlés szerint majoránna
szükség szerint zsemlemorzsa
szükség szerint olaj sütéshez

Elkészítés menete

  1. A rizst megfőzzük.
  2. A kolbászt és szalámit lereszeljük vagy ledaráljuk, hozzáadjuk a lereszelt sajtot, a tojást, a zúzott fokhagymát és a majoránnát, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
  3. Hozzáadjuk a főtt rizst és elkeverjük, majd botmixerrel pürésítjük.
  4. Nedves kézzel fasírtokat vagy korongokat formázunk, zsemlemorzsába forgatjuk, bő olajban megsütjük.