Rizsfelfújt túróval és barackkal

A rizsfelfújt az egyik legkönnyebben elkészíthető otthoni édesség, amivel a családtagokat le lehet venni a lábukról. Az én rizsfelfújtam túróval és barackkal készül, amitől szerintem még finomabb és tartalmasabb. Mikor már a gyümölcs és a rizses-túrós massza belekerül a tepsibe, a tetejét fahéjas cukorral szórom meg, így kerül a forró sütőbe. Már az illatától is jól lehet lakni, a végeredmény pedig fenséges! Szerző: Mineralka

Hozzáadta:, 10.4.2018
Kategória: Főételek
Rizsfelfújt túróval és barackkal

Hozzávalók

550 grizs
8 dcl tej
3 ev. kanálvaj
csipet só
200 gkristálycukor
1 csomagvaníliacukor
6 dbtojás
250 gtúró
ízlés szerint cukor (a sárgabarackhoz)
1 dbcitrom héja
barackkompót vagy konzerv
fahéjas cukor szóráshoz
Szükségünk lesz még:
vaj a tepsi kivajazásához
zsemlemorzsa a tepsi beszórásához

Elkészítés menete

  1. A megmosott rizst felöntjük a tejjel, hozzáadjuk a vajat, a csipet sót, folyamatos kevergetés mellet a rizst puhára főzzük (a tej odakozmál, ha nem keverjük!), majd levesszük a tűzről .
  2. A túróhoz hozzáadjuk a vaníliacukrot és a citrom reszelt héját, jó alaposan elkeverjük.
  3. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét a kristálycukorral habosra verjük, belekeverjük a tojássárgát, majd a tojásos keveréket hozzáadjuk a megfőtt rizshez. Eldolgozzuk.
  4. A továbbiakban kisebb, de magasabb falú tepsit használunk, amit kivajazunk és zsemlemorzsával beszórunk. A tepsibe beleöntjük a rizs felét, majd a rizsre rákanalazzuk a túrót..
  5. A barackot leitatjuk, ízlés szerint cukrozhatjuk, majd rátesszük a túrórós rétegre. A barackra rákanalazzuk a rizs mási felét.
  6. Tetejét fahéjas cukorral megszórjuk.
  7. 180 fokon 30 percig sütjük.
  8. Miután megsült, kompótlével vagy édes sziruppal meglocsoljuk, gyümölccsel díszíthetjük.