Rizstészta mogyorómártással

Recept Rizstészta mogyorómártással
KÜLDÖTT KÉPEK

Érdemes felfedezni az ázsiai konyha lehetőségeit. Némely recept tényleg nagyon egyszerű, csak be kell hozzá szerezni a hozzávalókat, fűszereket.

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Mártás:

2 evőkanálmogyoróvaj
2 evőkanálszójaszósz
2 evőkanálcitromlé
1 gerezdfokhagyma
1 evőkanálrizsszirup
kevés víz

Zöldséges-húsos feltét:

2 dbcsirkemell
2 dbújhagyma
1 dbsárgarépa
1 dbpaprika, piros
kókuszolaj

Kell még:

1 csomagrizstészta

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A mogyoróvajból, szójaszószból, citromléből, kevés vízből készítjük az alap mártást -alaposan eldolgozzuk. Fokhagymával, rizssziruppal ízesítjük – szirup helyett nádcukrot is használhatunk. Ízlés szerint sózzuk.
  2. A vékonyra vágott csirkemellet kókuszolajon megporítjuk, hozzáadjuk a karikázott újhagymát, nagy lyukú reszelőn lereszelt répát és az apróra vágott paprikát.
  3. Amikor már a csirke és a zöldség is puha, ráöntjük az előkészített mogyorós mártást. Pár percig együtt pirítjuk, majd az elkészített rizstésztával tálaljuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás