Ropogós bagett

Találtam egy receptet, ami nagyon-nagyon hasonlít a ropogós francia bagettre. Belül puha, kívül pedig eszméletlenül ropogós! A tésztával könnyű dolgozni, nem ragad, és nincs benne sok minden. Nekem ebből a mennyiségből két nagyobb bagettet sikerült készíteni, de nem sokáig tartott – a család egyből lecapott rá. Szerző: Lacusin

Hozzáadta:, 3.4.2020
Kategória: Péksütemények
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Ropogós bagett

Hozzávalók

Tészta:
250 mllangyos víz
500 gfinomliszt
1 csomagszárított élesztő
1 kv. kanál
1 kv. kanálcukor
1 ev. kanálolívaolaj

Elkészítés menete

  1. A langyos vízbe beleszórjuk az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot, egy kanál lisztet, elkeverjük és megvárjuk, míg felfut az élesztő.
  2. A felfuttatott élesztőt hozzáadjuk a maradék lisztet, majd az olajjal együtt sima állagú tésztává gyúrjuk.
  3. Lefedjük és legalább egy órát kelesztjük. Mikor megkelt, két részre osztjuk, mindegyik adagból megformázzuk a bagettet, sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük és még 10 percig pihentetjük. Ezután a tetejére bevagdossuk (3 vágás).
  4. 230 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük. Hogy ró ropogós legyen, a sütés megkezdése előtt és „félúton” is vízzel érdemes megpermetezni, ettől is jó ropogós lesz.