Ropogós bagett

Recept Ropogós bagett

Hozzáadta: TopPetra, 3.4.2020

Kategória: Péksütemények

KÜLDÖTT KÉPEK

Találtam egy receptet, ami nagyon-nagyon hasonlít a ropogós francia bagettre. Belül puha, kívül pedig eszméletlenül ropogós! A tésztával könnyű dolgozni, nem ragad, és nincs benne sok minden. Nekem ebből a mennyiségből két nagyobb bagettet sikerült készíteni, de nem sokáig tartott – a család egyből lecapott rá. Szerző: Lacusin

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 3.4.2020

Kategória: Péksütemények

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tészta:

250 mllangyos víz
500 gfinomliszt
1 csomagszárított élesztő
1 kv. kanál
1 kv. kanálcukor
1 ev. kanálolívaolaj

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A langyos vízbe beleszórjuk az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot, egy kanál lisztet, elkeverjük és megvárjuk, míg felfut az élesztő.
  2. A felfuttatott élesztőt hozzáadjuk a maradék lisztet, majd az olajjal együtt sima állagú tésztává gyúrjuk.
  3. Lefedjük és legalább egy órát kelesztjük. Mikor megkelt, két részre osztjuk, mindegyik adagból megformázzuk a bagettet, sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük és még 10 percig pihentetjük. Ezután a tetejére bevagdossuk (3 vágás).
  4. 230 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük. Hogy ró ropogós legyen, a sütés megkezdése előtt és „félúton” is vízzel érdemes megpermetezni, ettől is jó ropogós lesz.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás