TopReceptek.hu Péksütemények Ropogós bögrés kenyér
Ropogós bögrés kenyér
Recept Ropogós bögrés kenyér
TopPetra TopPetra    ·   15.8.2021

Ropogós bögrés kenyér

Hát, főleg faluhelyen nem biztos, hogy vasárnap lehet kenyeret vásárolni. Viszont szerencsére van más lehetőség is, pl. ez a bögrés kenyér.

30 perc
Elkészítés
50 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

1 bögre = 250 ml

3 bögre
búzafinomliszt
1 és 1/2 bögre
langyos víz
1/2 kv. kanál
szárított élesztő
1 és 1/2 kv. kanál
Ízlés szerint
köménymag
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Minden hozzávalót tálba teszünk, sima állagú tésztává gyúrjuk. Tésztával lefedjük, 12 órát kelesztjük. A tésztát még előző nap este készítettem el, másnap reggel pedig hozzá láttam a sütéshez.
  2. A sütőt 230 fokra előmelegítjük a formával együtt, amiben majd a kenyeret sütjük. A megformázott kenyeret beletesszük a forró formába, lefedjük, majd 30 percig sütjük.
  3. 30 perc után a fedelet levesszük és további 20 percig sütjük.
  4. A kenyér elkészült.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása