Ropogós csirkemell burgonyapürével

A ropogós csirkemell burgonyapürével talán az egyik legegyszerűbb csirkerecept. Alig kell hozzá valami. A panír sem bonyolult, sóval és borssal elkevert zsemlemorzsa, amibe beleforgatjuk a tiszta csirkemellet. Ezután már csak meg kell sütni, egy keveset pihentetni, és már fogyaszthatjuk is. A husi puha, kívülről pedig nagyon ropogós. Általában finom burgonyapürével tálalom, de ízlés szerint akár hasábburgonyával, vagy salátával is fogyaszthatjuk.

Hozzáadta:, 7.2.2018
Kategória: Főételek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Ropogós csirkemell burgonyapürével

Hozzávalók

csirkemell
növényi olaj
zsemlemorzsa
bors
burgonyapüré

Elkészítés menete

  1. A csirkemellet megmossuk, megtisztítjuk, megszárítjuk. Egy éles késsel félbe vágjuk, majd a kés másik felével „rácsokat” nyomunk a csirkemellbe.
  2. A zsemlemorzsát elkeverjük a sóval és borssal. Ebbe a keverékbe forgatjuk bele a csirkemellet, majd serpenyőben, egy kevés forró olajon mindkét felét aranyszínűre sütjük (lefedve!).
  3. A serpenyőt a csirkemellel levesszük a tűzről, és a melleket a serpenyőben még további 5-10 percig pihentetjük (fedéllel együtt).
  4. A burgonyát sós vízben megfőzzük, egy kevés vajjal és tejszínnel burgonyapürét készítünk.