Ropogós cukkini korongok

Jó kis ropogtatnivalót tálaltam a családnak, ami után mind a 10 ujjukat megnyalták! A ropogós cukkini korongokból szerintem nem lehet eleget készíteni, ha pedig fűszeres mártogatós is van a közelben, akkor tényleg nyert ügyünk van. A cukkinit egész egyszerűen bepaníroztam (a zsemlemorzsába reszelt parmezánt is tettem), majd forró olajban oldalanként 1-1 percet sütöttem.

Hozzáadta:, 6.9.2020
Kategória: Előételek, falatkák, Sósak
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Ropogós cukkini korongok

Hozzávalók

Szükségünk lesz:
1 bögrezsemlemorzsa
1/2 bögrereszelt parmezán
2 dbcukkini
1/2 bögrebúzafinomliszt
2 dbtojás
125 mlolaj sütéshez

Elkészítés menete

  1. A cukkinit felszeleteljük, lehet vékonyabbra vagy kicsit vastagra is, ki mit szeret.
  2. A zsemlemorzsát és reszelt parmezánt elkeverjük.
  3. A tojást felverjük
  4. A lisztet tányérba szórjuk.
  5. Hozzálátunk a panírozáshoz: minden egyes cukkiniszeletet lisztbe forgatunk, ezután tojásba, majd a parmezános zsemlemorzsába.
  6. A panírozott korongokat forró olajban tesszük, oldalanként kb. 1-1 percig sütjük.

Zdroj: Damndelicious