Ropogós diós golyók csokikrémmel töltve

Recept Ropogós diós golyók csokikrémmel töltve
KÜLDÖTT KÉPEK

Ez a recept nagyon régóta kering a családban. Már 1973-ban is ezt készítette nagymamám, és azóta én is örömmel készítem el ezt a finomságot. A karácsonyi készülődéshez, ünnepi asztalra is tökéletes. Szerző: Jaja79

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tészta:

350 gbúzafinomliszt
200 gmargarin vagy vaj
150 gkristálycukor
1 dbtojás
2 dbtojássárga
Csipet sól
2 csomagvaníliacukor
2 ev. kanálrum
150 g daráltdió
2 dbtojásfehérje
Cirom reszelt héja

Tapasztáshoz:

100 g étcsokoládé
40 g vaj

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A vajat vagy margarint kockára vágjuk, tálba tesszük. Hozzáadjuk a vaníliacukrot, a kristálycukrot, a csipet sót, a citrom reszelt héját, a két db tojássárgát, az egy egész tojást, a lisztet és a rumot. Sima állagú tésztává dolgozzuk, majd egy órára hűtőszekrénybe tesszük.
  2. A tésztából kisebb adagokat szaggatunk ki, majd kb. cseresznye méretű golyókat formázunk. Beleforgatjuk a felvert tojásfehérjébe és a darált vagy nagyon apróra vágott dióba.
  3. A golyókat sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük.
  4. A tapasztáshoz szánt vajat habosra verjük, majd lassan beledolgozzuk a felolvasztott, de nem forró csokoládét. Elkeverjük, majd amikor már kezd sűrűsödni, a krémmel összetapasztjuk a golyókat.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás