TopReceptek.hu Ünnepek Karácsony Karácsonyi desszertek Diós desszertek Ropogós diós golyók csokikrémmel töltve
Ropogós diós golyók csokikrémmel töltve
Recept Ropogós diós golyók csokikrémmel töltve
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   4.12.2020

Ropogós diós golyók csokikrémmel töltve

Ez a recept nagyon régóta kering a családban. Már 1973-ban is ezt készítette nagymamám, és azóta én is örömmel készítem el ezt a finomságot. A karácsonyi készülődéshez, ünnepi asztalra is tökéletes. Szerző: Jaja79

25 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

350 g
búzafinomliszt
200 g
margarin vagy vaj
150 g
kristálycukor
1 db
tojás
2 db
tojássárga
Csipet sól
2 csomag
vaníliacukor
2 ev. kanál
rum
150 g darált
dió
2 db
tojásfehérje
Cirom reszelt héja

Tapasztáshoz:

100 g étcsokoládé
40 g vaj
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A vajat vagy margarint kockára vágjuk, tálba tesszük. Hozzáadjuk a vaníliacukrot, a kristálycukrot, a csipet sót, a citrom reszelt héját, a két db tojássárgát, az egy egész tojást, a lisztet és a rumot. Sima állagú tésztává dolgozzuk, majd egy órára hűtőszekrénybe tesszük.
  2. A tésztából kisebb adagokat szaggatunk ki, majd kb. cseresznye méretű golyókat formázunk. Beleforgatjuk a felvert tojásfehérjébe és a darált vagy nagyon apróra vágott dióba.
  3. A golyókat sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük.
  4. A tapasztáshoz szánt vajat habosra verjük, majd lassan beledolgozzuk a felolvasztott, de nem forró csokoládét. Elkeverjük, majd amikor már kezd sűrűsödni, a krémmel összetapasztjuk a golyókat.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása