Ropogós fokhagymás bagett

Recept Ropogós fokhagymás bagett
KÜLDÖTT KÉPEK

Mindig irigykedve nézegetem azokat a termékeket, amiket csak be kell pár percre dobni a sütőbe és már kész is. Ilyen például a gyorsfagyasztott, elősütött bagett. De ha van egy kis szabad kapacitás, akkor érdemes kipróbálni az otthoni változatot! A kelt tésztát, amit korong alakúra nyújtjunk, megtöltjük a fokhagymás-petrezselymes töltelékkel, felcsavarjuk, tojással megkenjük, bevagdossuk, és ropogósra sütjük. Szerző: Jaja

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tészta:

400 g finomliszt
1 kv. kanálkristálycukor
1/2 kv. kanál
7 gszárított élesztő (vagy 20 g friss))
260 mltej
50 gvaj

Töltelék:

80 gvaj
8 gerezdfokhagyma
2-3 ev. kanálaprított petrezselyemzöld

Szükségünk lesz még:

1 dbtojás

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. Elkészítjük a tölteléket. A vajat, sót, zúzott fokhagymát, petrezselyemzöldet elkeverjük, hűtőszekrénybe tesszük.
  2. A lisztet elkeverjük a szárított élesztővel, hozzáadjuk a cukrot, a sót és a langyos tejet. Hozzáadjuk a puha vajat, majd tésztává gyúrjuk. Lefedjük és meleg helyen kétszeresére kelesztjük.
  3. A megkelt tésztát kis adagokra osztjuk, attól függően, hogy mekkora bagetteket szeretnénk formázni. A tésztaadagokat kör alakúra nyújtjuk, megkenjük a töltelékkel, felcsavarjuk. A töltött bagetteket sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük.
  4. A bagetteket bevagdossuk, felvert tojással megkenjük. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás