Ropogós francia bagett majonézzel

Recept Ropogós francia bagett majonézzel

Hozzáadta: TopPetra, 15.8.2021

Kategória: Péksütemények

KÜLDÖTT KÉPEK

Úgy olvastam, hogy a majonéztől a péksütemények tésztája szaftosabb és puhább lesz. Kipróbáltam, és igen, valóban így lett. Íme a tökéletes ropogós bagett. Szerző: Jaja

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 15.8.2021

Kategória: Péksütemények

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

300 gbúzafinomliszt
300 grétesliszt
4 ev. kanálmajonéz
1 és 1/2 kv. kanál
1 kockaélesztő
250 mlvíz
kenésheztojás
szóráshozszezámmag

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tojás és szezámmag kivételével a hozzávalókból tésztát gyúrunk – előtte a langyos vízbe belemorzsoljuk az élesztőt, elkeverjük. A tésztát lefedjük, meleg helyen 1 órát kelesztjük.
  2. A tésztát kis adagokra szedjük, megformázzuk a bagetteket.
  3. A bagetteket még fél órát pihentetjük.
  4. Miután pihentek és megkeltek, felvert tojással megkenjük, szezámmaggal megszórjuk.
  5. 200 fokos sütőben 10 percig sütjük, közben figyeljük.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás