TopReceptek.hu Péksütemények Ropogós francia bagett majonézzel
Ropogós francia bagett majonézzel
Recept Ropogós francia bagett majonézzel
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   15.8.2021

Ropogós francia bagett majonézzel

Úgy olvastam, hogy a majonéztől a péksütemények tésztája szaftosabb és puhább lesz. Kipróbáltam, és igen, valóban így lett. Íme a tökéletes ropogós bagett. Szerző: Jaja

100 perc
Elkészítés
10 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
300 g
búzafinomliszt
300 g
rétesliszt
4 ev. kanál
majonéz
1 és 1/2 kv. kanál
1 kocka
élesztő
250 ml
víz
kenéshez
tojás
szóráshoz
szezámmag
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tojás és szezámmag kivételével a hozzávalókból tésztát gyúrunk – előtte a langyos vízbe belemorzsoljuk az élesztőt, elkeverjük. A tésztát lefedjük, meleg helyen 1 órát kelesztjük.
  2. A tésztát kis adagokra szedjük, megformázzuk a bagetteket.
  3. A bagetteket még fél órát pihentetjük.
  4. Miután pihentek és megkeltek, felvert tojással megkenjük, szezámmaggal megszórjuk.
  5. 200 fokos sütőben 10 percig sütjük, közben figyeljük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása