TopReceptek.hu Péksütemények Ropogós francia bagett majonézzel
Ropogós francia bagett majonézzel
Recept Ropogós francia bagett majonézzel
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra    ·   15.8.2021

Ropogós francia bagett majonézzel

Úgy olvastam, hogy a majonéztől a péksütemények tésztája szaftosabb és puhább lesz. Kipróbáltam, és igen, valóban így lett. Íme a tökéletes ropogós bagett. Szerző: Jaja

100 perc
Elkészítés
10 perc
Sütés/főzés

SZEZONÁLIS ÉTELEK

Alapanyagok
300 g
búzafinomliszt
300 g
rétesliszt
4 ev. kanál
majonéz
1 és 1/2 kv. kanál
1 kocka
élesztő
250 ml
víz
kenéshez
tojás
szóráshoz
szezámmag
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tojás és szezámmag kivételével a hozzávalókból tésztát gyúrunk – előtte a langyos vízbe belemorzsoljuk az élesztőt, elkeverjük. A tésztát lefedjük, meleg helyen 1 órát kelesztjük.
  2. A tésztát kis adagokra szedjük, megformázzuk a bagetteket.
  3. A bagetteket még fél órát pihentetjük.
  4. Miután pihentek és megkeltek, felvert tojással megkenjük, szezámmaggal megszórjuk.
  5. 200 fokos sütőben 10 percig sütjük, közben figyeljük.

Videó kóstolók

Rövid videó kóstolók, ennek nem lehet ellenállni

Receptgyűjtemények

Válasszon egy helyen a legjobb receptek közül

Több gyűjtemény
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása

Legújabb receptek

Minden nap tipp ízletes fogásokra az egész családnak

Több recept