Ropogós hagymás bagett

Recept Ropogós hagymás bagett

Hozzáadta: TopPetra, 15.3.2022

Kategória: Desszertek, sütemények

KÜLDÖTT KÉPEK

Isteni finom ropogós bagett. Ha nincs otthon friss péksütemény, akkor érdemes ezzel a recepttel kezdeni.

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 15.3.2022

Kategória: Desszertek, sütemények

ALAPANYAGOK

Hozzávaló 3 adaghoz:

600 gbúzafinomliszt
2 dbvöröshagyma
1/2 kávéskanálőrölt kömény
400 mllangyos víz
10 gélesztő
1 kávéskanál
1 kávéskanálcukor
2 evőkanálolívaolaj

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A vöröshagymát kockázzuk, kevés zsíron vagy olajon megporítjuk. Hozzáadjuk a cukrot és megvárjuk, míg a cukor karamellé pirul.
  2. A lisztet, sót, köményt, víz és olaj keverékét eldolgozzuk, hozzáadjuk az élesztőt és a a karamellás hagymát is. Tésztává dolgozzuk, 3 egyenlő részre osztjuk. Mindegyikből megformázzuk a bagettet, sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, a tetejét bevagdossuk, egy órát kelesztjük.
  3. 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük, a sütő aljára pedig egy bögre forró vizet is teszünk. 20-25 percig sütjük. Kivesszük a sütőből, rácsra tesszük, kihűtjük. Jó étvágyat!

A receptért köszönet kiváló szakácsunknak, Diabambulkának

OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás