TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Ropogós hagymás bagett
Ropogós hagymás bagett
Recept Ropogós hagymás bagett
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Isteni finom ropogós bagett. Ha nincs otthon friss péksütemény, akkor érdemes ezzel a recepttel kezdeni.

TopPetra TopPetra    ·   15.3.2022

Ropogós hagymás bagett

Isteni finom ropogós bagett. Ha nincs otthon friss péksütemény, akkor érdemes ezzel a recepttel kezdeni.

Alapanyagok

Hozzávaló 3 adaghoz:

600 g
búzafinomliszt
2 db
vöröshagyma
1/2 kávéskanál
őrölt kömény
400 ml
langyos víz
10 g
élesztő
1 kávéskanál
1 kávéskanál
cukor
2 evőkanál
olívaolaj
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A vöröshagymát kockázzuk, kevés zsíron vagy olajon megporítjuk. Hozzáadjuk a cukrot és megvárjuk, míg a cukor karamellé pirul.
  2. A lisztet, sót, köményt, víz és olaj keverékét eldolgozzuk, hozzáadjuk az élesztőt és a a karamellás hagymát is. Tésztává dolgozzuk, 3 egyenlő részre osztjuk. Mindegyikből megformázzuk a bagettet, sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, a tetejét bevagdossuk, egy órát kelesztjük.
  3. 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük, a sütő aljára pedig egy bögre forró vizet is teszünk. 20-25 percig sütjük. Kivesszük a sütőből, rácsra tesszük, kihűtjük. Jó étvágyat!

A receptért köszönet kiváló szakácsunknak, Diabambulkának

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása