Ropogós hasábburgonya sütőben

Találkoztam egy ügyes kis trükkel, aminek köszönhetően a hasábburgonya ropogós lesz, belül mégis puha, ráadásul még olajat sem kell használnom. Ez a trükk bizony a tojásfehérje, amivel elkeverem a kis hasábokat. A burgonya elkészítésének másik fontos eleme, hogy a burgonyákat úgy tegyük a tepsire, hogy egymással ne érintkezzenek.

Hozzáadta:, 31.7.2020
Kategória: Köretek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Ropogós hasábburgonya sütőben

Hozzávalók

Szükségünk lesz:
7 dbburgonya
2 dbtojásfehérje
őrölt pirospaprika (elhagyható)

Elkészítés menete

  1. A burgonyát megmossuk, majd csíkokra – hasábokra vágjuk. A tojásfehérjét egy csipet sóval habossá verjük.
  2. A burgonyát elkeverjük a felvert tojásfehérjével.
  3. A tepsit sütőpapírral kibéleljük.
  4. A burgonyát a tepsire helyezzük úgy, hogy a burgonyák lehetőség szerint ne érjenek egymáshoz. Ízlés szerint őrölt pirospaprikával megszórhatjuk, 180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.

Forrás: Takprosto