Ropogós házi bagett, akár a pékségbők

Recept Ropogós házi bagett, akár a pékségbők

Hozzáadta: TopPetra, 7.2.2021

Kategória: Péksütemények

KÜLDÖTT KÉPEK

Ha kipróbálja ezt a receptet, akkor a bolti bagettnek búcsút int és csak ezt fogja készíteni. A bagett ropogós, belül puha, pont olyan, amilyennek lennie kell. A tésztával könnyű dolgozni, a végeredmény pedig csodálatos. Szerző: Karambola

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 7.2.2021

Kategória: Péksütemények

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

600 gbúzafinomliszt
350 glangyos víz
30 golívaolaj
10 gszárított élesztő
8 g só

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A lisztet tálba szórjuk. Hozzáadjuk a szárított élesztőt, a sót, a vizet, majd az olaj is belekerül.
  2. Sima állagú tésztává dolgozzuk. Lefedjük, és legalább 60 percig kelesztjük.
  3. A megkelt tésztát 3 egyenlő méretű cipóra osztjuk. A cipókból először kezünkkel korongot formázunk, majd felcsavarjuk és megformázzuk a bagettet. Én olajos kézzel dolgoztam, nem szórtam lisztet sem a munkafelületre, sem a kezemre. A megformázott bagettet sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük – a sütőpapírt jóval nagyobbra vágtam, mint maga a tepsi, és így a sütőpapírból „válaszfalakat” is sikerült készítenem.
  4. A bagetteket még 30 percig pihentetjük. Ezután a tetejét bevagdossuk pengével vagy éles késsel, és lisztet szórunk a tetejére.
  5. 200 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük – sütés közben figyeljük. A bagetteket rácson kihűtjük.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás