Ropogós házi bagett, akár a pékségbők
Ha kipróbálja ezt a receptet, akkor a bolti bagettnek búcsút int és csak ezt fogja készíteni. A bagett ropogós, belül puha, pont olyan, amilyennek lennie kell. A tésztával könnyű dolgozni, a végeredmény pedig csodálatos. Szerző: Karambola
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 7.2.2021
Kategória: Péksütemények
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
600 gbúzafinomliszt
350 glangyos víz
30 golívaolaj
10 gszárított élesztő
8 g só
- A lisztet tálba szórjuk. Hozzáadjuk a szárított élesztőt, a sót, a vizet, majd az olaj is belekerül.
- A megkelt tésztát 3 egyenlő méretű cipóra osztjuk. A cipókból először kezünkkel korongot formázunk, majd felcsavarjuk és megformázzuk a bagettet. Én olajos kézzel dolgoztam, nem szórtam lisztet sem a munkafelületre, sem a kezemre. A megformázott bagettet sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük – a sütőpapírt jóval nagyobbra vágtam, mint maga a tepsi, és így a sütőpapírból „válaszfalakat” is sikerült készítenem.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Křupavé domácí bagety, které nahradí jakékoliv pečivo z obchodu..
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Chrumkavé domáce bagety, ktoré nahradia akékoľvek pečivo z obchodu..
Chcesz przeczytać ten przepis w języku polskim? Zobacz Chrupiące domowe bagietki, które zastąpią pieczywo ze sklepu.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Knusprige Baguettes – zum selber Backen an.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS