TopReceptek.hu Péksütemények Ropogós házi bagett, akár a pékségbők
Ropogós házi bagett, akár a pékségbők
Recept Ropogós házi bagett, akár a pékségbők
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Ha kipróbálja ezt a receptet, akkor a bolti bagettnek búcsút int és csak ezt fogja készíteni. A bagett ropogós, belül puha, pont olyan, amilyennek lennie kell. A tésztával könnyű dolgozni, a végeredmény pedig csodálatos. Szerző: Karambola

TopPetra TopPetra    ·   7.2.2021

Ropogós házi bagett, akár a pékségbők

Ha kipróbálja ezt a receptet, akkor a bolti bagettnek búcsút int és csak ezt fogja készíteni. A bagett ropogós, belül puha, pont olyan, amilyennek lennie kell. A tésztával könnyű dolgozni, a végeredmény pedig csodálatos. Szerző: Karambola

120 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
600 g
búzafinomliszt
350 g
langyos víz
30 g
olívaolaj
10 g
szárított élesztő
8 g só
Recept elkészítése
Nyomtatás
120 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés
  1. A lisztet tálba szórjuk. Hozzáadjuk a szárított élesztőt, a sót, a vizet, majd az olaj is belekerül.
  2. Sima állagú tésztává dolgozzuk. Lefedjük, és legalább 60 percig kelesztjük.
  3. A megkelt tésztát 3 egyenlő méretű cipóra osztjuk. A cipókból először kezünkkel korongot formázunk, majd felcsavarjuk és megformázzuk a bagettet. Én olajos kézzel dolgoztam, nem szórtam lisztet sem a munkafelületre, sem a kezemre. A megformázott bagettet sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük – a sütőpapírt jóval nagyobbra vágtam, mint maga a tepsi, és így a sütőpapírból „válaszfalakat” is sikerült készítenem.
  4. A bagetteket még 30 percig pihentetjük. Ezután a tetejét bevagdossuk pengével vagy éles késsel, és lisztet szórunk a tetejére.
  5. 200 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük – sütés közben figyeljük. A bagetteket rácson kihűtjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása