TopReceptek.hu Péksütemények Ropogós házi kifli, köménymaggal megszórva
Ropogós házi kifli, köménymaggal megszórva
Recept Ropogós házi kifli, köménymaggal megszórva
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Babu27    ·   19.9.2017

Ropogós házi kifli, köménymaggal megszórva

Ebből a mennységből kb. 30 db ropogós házi kifli készül el. Persze ha szeretjük a nagyobb péksüteményeket, akkor kedvünk szerint formázhatjuk őket. Kívül ropogósak, belül pedig finom puhát. Nagyon szeretem, ahogy sütés közben a tészta és kiflik illata bejárja a konyhát, gyerekkoromat juttatja eszembe. A kiflik tetejét sütés előtt tojássárgával megkenem, ettől szép felületi színt kapnak, és köménymaggal is megszórom. Ez természetesen elhagyható.

Alapanyagok

Szükségünk lesz:

1 kg
búzafinomliszt
600 ml
tej
200 ml
olaj
2 kocka
friss élesztő
csipet só
csipet kristálycukor
tojássárga kenéshez
köménymag szóráshoz
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. 100 ml tejben elkeverjük a kristálycukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt és megvárjuk, míg felfut.
  2. A lisztet, olajat, csipet sót elkeverjük, hozzáöntjük a felfutott élesztőt és a maradék tejet, majd sima állagú tésztává dolgozzuk. A tésztát meleg helyre tesszük, letakarjuk és kelesztjük.
  3. A megkelt tésztát kb. 30 kis részre osztjuk. Minden egyes kis adagból golyót formázunk, lefedjük és további fél órát kelesztjük. Fél óra elteltével a golyókat vékonyra nyújtjuk, majd kifli alakúra felcsavarjuk.
  4. A kifliket sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, tojássárgával megkenjük, köménymaggal megszórjuk.
  5. 200 fokos sütőben készre sütjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása