Ropogós házi kifli, köménymaggal megszórva
Ebből a mennységből kb. 30 db ropogós házi kifli készül el. Persze ha szeretjük a nagyobb péksüteményeket, akkor kedvünk szerint formázhatjuk őket. Kívül ropogósak, belül pedig finom puhát. Nagyon szeretem, ahogy sütés közben a tészta és kiflik illata bejárja a konyhát, gyerekkoromat juttatja eszembe. A kiflik tetejét sütés előtt tojássárgával megkenem, ettől szép felületi színt kapnak, és köménymaggal is megszórom. Ez természetesen elhagyható.
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: Babu27, 19.9.2017
Kategória: Péksütemények
ALAPANYAGOK
Szükségünk lesz:
1 kgbúzafinomliszt
600 mltej
200 mlolaj
2 kockafriss élesztő
csipet só
csipet kristálycukor
tojássárga kenéshez
köménymag szóráshoz
- 100 ml tejben elkeverjük a kristálycukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt és megvárjuk, míg felfut.
- A lisztet, olajat, csipet sót elkeverjük, hozzáöntjük a felfutott élesztőt és a maradék tejet, majd sima állagú tésztává dolgozzuk. A tésztát meleg helyre tesszük, letakarjuk és kelesztjük.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Domácí křehoučké rohlíky posypané kmínem.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Selbstgemachte zarte Hörnchen mit Kümmel an.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS