TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Kekszek Ropogós kakaós kekszfalatkák lágy vajas krémmel
Ropogós kakaós kekszfalatkák lágy vajas krémmel
Recept Ropogós kakaós kekszfalatkák lágy vajas krémmel
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Babu27    ·   20.9.2017

Ropogós kakaós kekszfalatkák lágy vajas krémmel

Szeretek olyan édességeket, desszerteket az asztalra tenni, ami nemcsak ízben finom, hanem külalakra is nagyon megnyerő. Nemcsak a vendégeket lepem meg az ilyen kis falatkákkal, hanem a családot is sokszor örvendeztetem meg velük. Egyik ilyen jól bevált receptem a ropogós kakaós kekszfalatkák lágy vajas krémmel. Két kakaós korong között megbújtatom a lágy és finom vajas krémet, a tetejét pedig csokoládéval és a maradék krémmel díszítem. Mindig örömet tudok vele szerezni, és én is nagyon szeretem.

Alapanyagok

Tészta:

300 g
vaj vagy margarin
400 g
búzafinomliszt
150 g
porcukor
2 db
tojássárga
5 ev. kanál
kakaó
vaníliakivonat (elhagyható)

Krém:

6 db
tojás
300 g
kristálycukor
200 g
vaj
3 csomag
vaníliacukor

Díszítéshez:

200 g
csokoládé
1 ev. kanál
tej
2 ev. kanál
olaj
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A lisztet, porcukrot, tojássárgát, kakaót és vaníliakivonatot elkeverjük, hozzáadjuk a nagy lyukú reszelőn lereszelt vajat (vagy margarint), majd a hozzávalókból tésztát gyúrunk. A kész tésztát fél órára hűtőszekrénybe tesszük.
  2. A tésztát kivesszük a hűtőből, nyújtódeszkán vékonyra nyújtjuk, majd kis korongokat szaggatunk ki belőle. A kis korongokat sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, majd 200 fokon 15 percig sütjük. A megsült kekszeket – korongokat kivesszük a sütőből és kihűtjük.
  3. A tojást a cukorral gőz fölött habosra verjük. A habot levesszük a gőzről és kissé lehűtjük. A vajat kézi robotgéppel habosra verjük, majd fokozatosan beledolgozzuk a tojásos masszát. Addig dolgozzuk, amíg krémes állagú nem lesz. A krémet habzsákba töltjük, majd felvisszük a korongok felére, a krémes korongokat pedig lefedjük a krém nélküli korongokkal.
  4. 200 g csokoládét gőzfürdő felett felolvasztjuk, hozzáadjuk az olajat és jó alaposan elkeverjük.
  5. A csokoládét rátesszük a vajas krémmel töltött kekszek tetejére, majd kedvünkre díszítjük. Ehhez felhasználhatjuk a habzsákban lévő maradék vajas krémet.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása