Ropogós keksz tönkölybúzalisztből

Recept Ropogós keksz tönkölybúzalisztből

Hozzáadta: Viki78, 20.2.2017

Kategória: Desszertek, sütemények, Egészséges desszertek

KÜLDÖTT KÉPEK

Ha egy kicsit elkap a lelkiismeret-furdalás a sok édesség miatt, amit megettem, akkor előveszem a tönkölylisztből készült ropogós keksz receptjét, és elkészítem. Szerintem egészségesebb, mint a sok cukros finomság, mégis tartalmas, tele finom olajos magvakkal és szárított gyümölccsel. Természetesen a hozzávalók ízlés szerint változhatnak. Valaki a mazsolára esküszik, valaki a szárított erdei gyümölcsökre. Nekem ez a verzió vált be.

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: Viki78, 20.2.2017

Kategória: Desszertek, sütemények, Egészséges desszertek

ALAPANYAGOK

150 gvaj
3 ev. kanálvirágméz
3 ev. kanálvíz
1/3 bögre(kb. 80 ml) nádcukor
1 bögre(250 ml) zabpehely
1 bögretönkölybúzaliszt
1/2 bögrekókuszliszt
1/2 bögreolajos magvak keveréke (dió, mogyoró, mandula, kesu...)
1/2 bögreszezámmag
1/2 bögrenapraforgómag
2 ev, kanálvörösáfonya
2 kv. kanálkakaó
1 kv. kanálszódabikarbóna

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. Kiváló és gyors, ropogós keksz tönkölybúzalisztből. Finom és egészséges.
  2. A vajat felolvasztjuk és kihűtjük.
  3. A diót durvára vágjuk, a többi olajos mag egészben, vagy tetszés szerinti nagyságúra darabolva kerül a kekszbe.
  4. Nedves kézzel a hozzávalókat elkeverjük, majd kis golyókat, a golyókból pedig korongokat formázunk.
  5. A kekszeket 180 fokon 20 percig sütjük.

Blogom: Vaření s Tomem

OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás