Ropogós keksz tönkölybúzalisztből

Ha egy kicsit elkap a lelkiismeret-furdalás a sok édesség miatt, amit megettem, akkor előveszem a tönkölylisztből készült ropogós keksz receptjét, és elkészítem. Szerintem egészségesebb, mint a sok cukros finomság, mégis tartalmas, tele finom olajos magvakkal és szárított gyümölccsel. Természetesen a hozzávalók ízlés szerint változhatnak. Valaki a mazsolára esküszik, valaki a szárított erdei gyümölcsökre. Nekem ez a verzió vált be.

Hozzáadta:, 20.2.2017
Kategória: Desszertek, Egészséges receptek
Recept Ropogós keksz tönkölybúzalisztből

Hozzávalók

150 gvaj
3 ev. kanálvirágméz
3 ev. kanálvíz
1/3 bögre(kb. 80 ml) nádcukor
1 bögre(250 ml) zabpehely
1 bögretönkölybúzaliszt
1/2 bögrekókuszliszt
1/2 bögreolajos magvak keveréke (dió, mogyoró, mandula, kesu...)
1/2 bögreszezámmag
1/2 bögrenapraforgómag
2 ev, kanálvörösáfonya
2 kv. kanálkakaó
1 kv. kanálszódabikarbóna

Elkészítés menete

  1. Kiváló és gyors, ropogós keksz tönkölybúzalisztből. Finom és egészséges.Tipp: Fantasztikus pác extra omlós csirkemellhez 5 perc alatt
  2. A vajat felolvasztjuk és kihűtjük.
  3. A diót durvára vágjuk, a többi olajos mag egészben, vagy tetszés szerinti nagyságúra darabolva kerül a kekszbe.Tipp: TOP 13 ellenállhatatlan kuglóf recept, amivel mindenkit levesz a lábáról
  4. Nedves kézzel a hozzávalókat elkeverjük, majd kis golyókat, a golyókból pedig korongokat formázunk.
  5. A kekszeket 180 fokon 20 percig sütjük.Tipp: 14 inspiráló húsvéti fogás - a legjobbak legjobbjai

Blogom: Vaření s Tomem