Ropogós keksz tönkölybúzalisztből
Ha egy kicsit elkap a lelkiismeret-furdalás a sok édesség miatt, amit megettem, akkor előveszem a tönkölylisztből készült ropogós keksz receptjét, és elkészítem. Szerintem egészségesebb, mint a sok cukros finomság, mégis tartalmas, tele finom olajos magvakkal és szárított gyümölccsel. Természetesen a hozzávalók ízlés szerint változhatnak. Valaki a mazsolára esküszik, valaki a szárított erdei gyümölcsökre. Nekem ez a verzió vált be.
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: Viki78, 20.2.2017
Kategória: Egészséges desszertek, Desszertek, sütemények
ALAPANYAGOK
150 gvaj
3 ev. kanálvirágméz
3 ev. kanálvíz
1/3 bögre(kb. 80 ml) nádcukor
1 bögre(250 ml) zabpehely
1 bögretönkölybúzaliszt
1/2 bögrekókuszliszt
1/2 bögreolajos magvak keveréke (dió, mogyoró, mandula, kesu...)
1/2 bögreszezámmag
1/2 bögrenapraforgómag
2 ev, kanálvörösáfonya
2 kv. kanálkakaó
1 kv. kanálszódabikarbóna
- Kiváló és gyors, ropogós keksz tönkölybúzalisztből. Finom és egészséges.
- A vajat felolvasztjuk és kihűtjük.
- A diót durvára vágjuk, a többi olajos mag egészben, vagy tetszés szerinti nagyságúra darabolva kerül a kekszbe.
- Nedves kézzel a hozzávalókat elkeverjük, majd kis golyókat, a golyókból pedig korongokat formázunk.
- A kekszeket 180 fokon 20 percig sütjük.
Blogom: Vaření s Tomem
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Křupavé sušenky ze špaldové mouky.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Chrumkavé sušienky zo špaldovej múky.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS