A ropogós kifli kefires tésztából egy végtelenül egyszerű, és nagyon-nagyon finom édesség, amit karácsony alkalmával biztos elkészítek. Alig kell hozzá hozzávaló, ráadásul a tésztájába nem kell sem tojás, sem élesztő, sem sütőpor. Legutóbb diós töltelékkel készítettem, de mákos, lekváros, sőt, csokoládés töltelékkel is kiváló. A cukrot a töltelékbe teszem, ez adja meg elsősorban az édességet, de a kész kifliket porcukor és vaníliacukor keverékébe is forgathatjuk.
A ropogós kifli kefires tésztából egy végtelenül egyszerű, és nagyon-nagyon finom édesség, amit karácsony alkalmával biztos elkészítek. Alig kell hozzá hozzávaló, ráadásul a tésztájába nem kell sem tojás, sem élesztő, sem sütőpor. Legutóbb diós töltelékkel készítettem, de mákos, lekváros, sőt, csokoládés töltelékkel is kiváló. A cukrot a töltelékbe teszem, ez adja meg elsősorban az édességet, de a kész kifliket porcukor és vaníliacukor keverékébe is forgathatjuk.
* Megjegyzés: a tésztához nem kell hozzáadott cukor, se sütőpor, se tojás. Sőt, a kifliket sütés előtt be se kell kenni. A képen látható kifliket diós töltelékkel töltöttem meg. A darált diót először forró vízzel forráztam le (akár tejet is használhatunk), de nem túl sokkal – nem szeretem, ha a töltelék túlságosan híg. Cukorral édesítettem, majd pár percre feltettem főni, ezután kihűtöttem. A mákos tölteléket hasonlóan készítem. A pontos mennyiséget nem tudom, de nagyjából 200-250 g dió vagy mák elég kell, hogy legyen ennyi kiflihez. Ha pedig nem elég, akkor a maradék kiflit egész egyszerűem lekvárral töltjük. A kifliket már joghurttal is készítettem.
Zdroj: Recepty z mojej kuchyne
Rövid videó kóstolók, ennek nem lehet ellenállni
Válasszon egy helyen a legjobb receptek közül
Minden nap tipp ízletes fogásokra az egész családnak