Ropogós mákos kifli gazdag töltelékkel
A ropogós mákos kifli kívül ropogós, belül puha, a gazdag mákos töltelék pedig még finomabbá és ellenállhatatlanná teszi a péksüteményt. Tökéletes a mindennapokra, és nagy szerencse, hogy az elkészített tészta akár több órát is pihenhet a hűtőben. Előző nap este elkészítjük, hűtőbe tesszük, másnap pedig befejezzük. Nincs más dolgunk, mint a tésztát kör alakúra nyújtani, megkenni a töltelékkel, cikkekre vágni, felcsavarni és készre sütni. Nálam így készül a ropogós mákos kifli gazdag töltelékkel. Szerző: Jaja79
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 26.8.2018
Kategória: Péksütemények
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
Töltelék:
200 gdarált mák
120 gkristálycukor
100 mltej
citrom héja ízesítéshez
Tészta:
375 gbúzafinomliszt
1 kv. kanálsütőpor
150 gvaj
1 dbtojás
60 gporcukor
1 dbcitrom - leve + héja
75 mltej
- Először elkészítjük a tölteléket. Az edénybe felmelegítjük a tejet, hozzáadjuk a cukrot és addig melegítjük, amíg a cukor fel nem olvad. Levesszük a lángról, hozzáadjuk a citrom reszelt héját, majd belekeverjük a darált mákot. Kihűtjük.
- A lisztet nagyobb tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sütőport, a porcukrot és a kockára vágott vajat. Elkezdjük összedolgozni, majd hozzáadjuk a tojást, a citrom levét és a héját, végül a szobahőmérsékletű tejet. A hozzávalókat sima állagú tésztává gyúrjuk.
- A tésztát 3 egyenlő részre osztjuk. Mindegyik adagot fóliába csomagoljuk és legalább 1 órára hűtőszekrénybe tesszük.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS