TopReceptek.hu Péksütemények Ropogós mákos kifli gazdag töltelékkel
Ropogós mákos kifli gazdag töltelékkel
Recept Ropogós mákos kifli gazdag töltelékkel
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

A ropogós mákos kifli kívül ropogós, belül puha, a gazdag mákos töltelék pedig még finomabbá és ellenállhatatlanná teszi a péksüteményt. Tökéletes a mindennapokra, és nagy szerencse, hogy az elkészített tészta akár több órát is pihenhet a hűtőben. Előző nap este elkészítjük, hűtőbe tesszük, másnap pedig befejezzük. Nincs más dolgunk, mint a tésztát kör alakúra nyújtani, megkenni a töltelékkel, cikkekre vágni, felcsavarni és készre sütni. Nálam így készül a ropogós mákos kifli gazdag töltelékkel. Szerző: Jaja79

TopPetra TopPetra    ·   26.8.2018

Ropogós mákos kifli gazdag töltelékkel

A ropogós mákos kifli kívül ropogós, belül puha, a gazdag mákos töltelék pedig még finomabbá és ellenállhatatlanná teszi a péksüteményt. Tökéletes a mindennapokra, és nagy szerencse, hogy az elkészített tészta akár több órát is pihenhet a hűtőben. Előző nap este elkészítjük, hűtőbe tesszük, másnap pedig befejezzük. Nincs más dolgunk, mint a tésztát kör alakúra nyújtani, megkenni a töltelékkel, cikkekre vágni, felcsavarni és készre sütni. Nálam így készül a ropogós mákos kifli gazdag töltelékkel. Szerző: Jaja79

60 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Töltelék:

200 g
darált mák
120 g
kristálycukor
100 ml
tej
citrom héja ízesítéshez

Tészta:

375 g
búzafinomliszt
1 kv. kanál
sütőpor
150 g
vaj
1 db
tojás
60 g
porcukor
1 db
citrom - leve + héja
75 ml
tej
Recept elkészítése
Nyomtatás
60 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés
  1. Először elkészítjük a tölteléket. Az edénybe felmelegítjük a tejet, hozzáadjuk a cukrot és addig melegítjük, amíg a cukor fel nem olvad. Levesszük a lángról, hozzáadjuk a citrom reszelt héját, majd belekeverjük a darált mákot. Kihűtjük.
  2. A lisztet nagyobb tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sütőport, a porcukrot és a kockára vágott vajat. Elkezdjük összedolgozni, majd hozzáadjuk a tojást, a citrom levét és a héját, végül a szobahőmérsékletű tejet. A hozzávalókat sima állagú tésztává gyúrjuk.
  3. A tésztát 3 egyenlő részre osztjuk. Mindegyik adagot fóliába csomagoljuk és legalább 1 órára hűtőszekrénybe tesszük.
  4. Ezután minden tésztaadagot 15 cm átmérőjű körré nyújtjuk. Megkenjük a mákos töltelékkel, majd a tésztát cikkekre vágjuk és felcsavarjuk.
  5. A kifliket sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük és 180 fokon 20 perig sütjük.
  6. Miután megsült, kivesszük a sütőből, kihűtjük, porcukorral megszórjuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása