TopReceptek.hu Előételek, falatkák Sósak Ropogós ,,Monte Cristo,, szendvics
Ropogós ,,Monte Cristo,, szendvics
Recept Ropogós ,,Monte Cristo,, szendvics
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Viki78    ·   7.8.2017

Ropogós ,,Monte Cristo,, szendvics

A Ropogós „Monte Cristo” szendvics egy kiváló fogás vacsorára, uzsonnára, akár kiadós és tartalmas reggelire. Fontos, hogy a sajttal ne spóroljunk. Én reszelt trappistát használtam, de ha éppen nincs kéznél, akkor szendvicssajt is helyettesíti. A sütés közben a sajt megolvadt, az egyes rétegek szépen összetapadtak, kívülről ropogós, belül pedig puha és szaftos. Ha készítek, akkor személyenként három szendvicskenyérrel számolok, és friss zöldségekkel tálalom. Akár mártogatóst is készíthetünk hozzá.

Alapanyagok

Szükségünk lesz:

1 db
tojás
2 ev. kanál
tej
3 szelet
szendvicskenyér
1 kv. kanál
mustár
2 kv. kanál
majonéz
szeletelt sonka
reszelt sajt
só, bors
vaj sütéshez
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tojást a tejjel együtt felverjük, sózzuk és borsozzuk, majd félretesszük. Ebben a tojásos keverékben fogjuk megforgatni a kenyereket.
  2. A majonézt a mustárral elkeverjük.
  3. Egy szendvicskenyereket megkenünk a majonézes-mustáros szósszal, rátesszük a sonkaszeletet, megszórjuk reszelt sajttal, majd erre kerül egy újabb kenyérszelet, szósz, sonka, sajt. A sajttal nem spóroltam. Az utolsó réteg a harmadik kenylrszeketm aminek egyik felét szintén megkenjük a majonézes-mustáros szósszal.
  4. Egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat, a réteges szendvicset beleforgatjuk a tojásos keverékbe, majd minden oldalát ropogósra sütjük. Jó étvágyat!
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása