Ropogós ,,Monte Cristo,, szendvics

Recept Ropogós ,,Monte Cristo,, szendvics
KÜLDÖTT KÉPEK

A Ropogós „Monte Cristo” szendvics egy kiváló fogás vacsorára, uzsonnára, akár kiadós és tartalmas reggelire. Fontos, hogy a sajttal ne spóroljunk. Én reszelt trappistát használtam, de ha éppen nincs kéznél, akkor szendvicssajt is helyettesíti. A sütés közben a sajt megolvadt, az egyes rétegek szépen összetapadtak, kívülről ropogós, belül pedig puha és szaftos. Ha készítek, akkor személyenként három szendvicskenyérrel számolok, és friss zöldségekkel tálalom. Akár mártogatóst is készíthetünk hozzá.

KÜLDÖTT KÉPEK

ALAPANYAGOK

Szükségünk lesz:

1 dbtojás
2 ev. kanáltej
3 szeletszendvicskenyér
1 kv. kanálmustár
2 kv. kanálmajonéz
szeletelt sonka
reszelt sajt
só, bors
vaj sütéshez

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tojást a tejjel együtt felverjük, sózzuk és borsozzuk, majd félretesszük. Ebben a tojásos keverékben fogjuk megforgatni a kenyereket.
  2. A majonézt a mustárral elkeverjük.
  3. Egy szendvicskenyereket megkenünk a majonézes-mustáros szósszal, rátesszük a sonkaszeletet, megszórjuk reszelt sajttal, majd erre kerül egy újabb kenyérszelet, szósz, sonka, sajt. A sajttal nem spóroltam. Az utolsó réteg a harmadik kenylrszeketm aminek egyik felét szintén megkenjük a majonézes-mustáros szósszal.
  4. Egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat, a réteges szendvicset beleforgatjuk a tojásos keverékbe, majd minden oldalát ropogósra sütjük. Jó étvágyat!
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás